30.12.2021, 14:34 56

SÜLEYMAN SOYLU VE ALLAH’IN YAPTIRMASI

Süleyman Soylu’nun sözlerini tv ekranlarından işittiğimde inanamadım. “Yok canım, böyle demiş olamaz, mutlaka bir çarpıtma vardır” diye düşündüm.

Ertesi günü tüm haber kanallarını taradım ancak herhangi bir çarpıtma yoktu. Tamı tamına Soylu şöyle söylüyordu.

“Kim derse desin, onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki; bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır. Bizim inancımız bu.” (28 Aralık konuşması)

Birdenbire dehşete düştüm.

Aklıma zulmüyle meşhur Emevi hanedanlığı geldi. Kerbela gibi büyük bir suçun altına giren Emeviler halktaki vicdani tepkiyi önlemek için fetvalar çıkarmışlar. İnsanları zoraki bir kader anlayışına sevk ederek “Bizlere bunu yaptıran Allah’tır. Kaderimizde bu vardır. Bizler bu suç ve günahları Allah’ın dilemesiyle yaptık” demişler ve buna uygun bir inanç sistemi oluşturmuşlar.

Ne yazık ki bu inanç sistemi yıllar yılı İslami inancın bozulmasına ve zulmün meşru hale gelmesine vesile olmuş.

Şimdi Süleyman Soylu aynı cümleleri tekrar ediyor ve yaptıkları her şeyin müsebbibi olarak Allah’ı gösteriyor. Kendi iradesini böylece temize çıkarıyor. Daha da kötüsü bunu söylerken sadece kendisini değil tüm camiayı bağlayacak şekilde “Biz” zamirini kullanıyor. “Biz kendimiz yapmıyoruz, bize yaptıran Allah’tır” diyebiliyor.

Allah’a bundan büyük iftira olamaz.

O zaman madem tüm bunları Allah size yaptırıyor, peygamberler aracılığıyla koca kitaplar, emirler, nehiyler niçin gelmiş acaba..

Niçin kötüler için Cehennem, iyiler için Cennet yaratılmış.

Madem Allah yaptırıyor hoşa gitmeyen şeyleri bile kötüleri Cehennem ile tehdit ederken Haşa Allah insanlara zulüm mü ediyor.

Hadi yapılan iyi ve güzel şeyler için “Tüm bunlar Allah’ın yardımıyla oluyor” deseydi anlayacaktım. Ama hoşunuza gitmese bile demesi tüm icraatlarının sorumluluğunu Allah’a attığını gösteriyor.

Lütfen ama lütfen…

İcraatlarınızı övebilirsiniz, onlarla gurur duyabilirsiniz, Onları nasıl gerçekleştirdiğinizi anlatabilirsiniz. Ancak insan olduğunuzu unutmadan, yanılma paylarınızı hesap ederek faturanızı Allah’a kesmeyiniz.

Hepimiz yaptıklarımızdan ve yapılması gerektiği halde yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Allah kitabında “Şeytan sizi Allah ile aldatmasın” buyuruyor.

Engizisyon tarafından diri diri yakılan İtalyan filozof ve gökbilimci Giordino Bruno’nun yüzyıllar sonrasında bile güncelliğini koruyan şu sözleri önemlidir.

 “Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar.

Sağlıcakla kalınız.

Yorumlar (1)
Ahmet 2 yıl önce
Diline sağlık 12 sen vurmuş
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı