Hatay/Antakya’da “Hafızlık İcazet Merasimi" Düzenlendi

Antakya İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Hatice Kur’an kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 52 kız öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

YEREL HABERLER 07.11.2021, 11:36
62
Hatay/Antakya’da “Hafızlık İcazet Merasimi" Düzenlendi

İcazet merasimine, Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan,  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz  Osman Şahin, İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, Antakya İlçe Müftüsü Hacı Kahraman,  İlçe Müftüleri, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program; Antakya Ulu Cami İmam-Hatibi Muhammed Parlak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, “Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki de zordur ama sonunda bereketi ile gelir. Tüm hafız kızlarımı tebrik ediyorum.  Bu vatanın evlatlarıyla ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Rabbim bu topraklardan hafızlarımızı eksik etmesin” dedi.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Bilgili, “Hafızlığını bitiren tüm kızlarımızı tebrik ediyorum. Her biri kendi evinin Aişesi, Fatıması ve Haticesi olacaklar. Hafızlıklarını bitirerek çok önemli bir başarı kaydettiler. Ama şimdi sahih dini kaynaklarından İslam’ın güzelliklerini okuyacaklar, öğrenecekler, yaşayacaklar ve en önemlisi de anlatacaklar.” diye konuştu.

Hafızlık İcazet Merasimi Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz  Osman Şahin tarafından yapılan dua ve başarılı olan öğrencilere hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı