30.11.2023, 12:05 20

AK PARTİ’DE NEDEN ADAY ADAYI BU KADAR AZ?

               Yaklaşan Yerel seçimler nedeniyle tüm partiler hareketli.

            Hatay’da yapılacak olan yerel seçimlerde iktidar partisinin şansı yüksek görülüyor.

            Özellikle yüzde doksan depremde yıkıma uğramış Antakya ilçesinde bu tercih hayati görünüyor. İktidarla ters düşmeyecek, ayrıca iktidarın desteğini alarak Antakya’yı yeniden imar edecek bir Belediye Başkanı şart görülüyor.

            Bundan dolayıdır ki en muhalif seçmen bile Antakya’nın geleceği açısından HBB başkanlığının mutlaka iktidar partisinde olması gerektiği konusunda hemfikir.

            Ayrıca Lütfü Savaş’ın deprem sonrası gösteremediği performans, şansını bir hayli azaltmış durumda. Deprem sonrası hiçbir Belediye hizmeti gösterememesi, depremle ilgili toplantılara katılım yapmaması, sadece şikayet ve mazeret üretmesi iktidar partisine altın tepsiyle başkanlık sunmakta.

            Bundan dolayıdır ki Ak Parti’nin Hatay Belediye seçimlerini alması çok büyük bir olasılık olarak durmakta.

            Tabi bazen en kesin görünen sonuçlar bile yapılan bir yanlışla heba olabilmekte. Kazanabilecek adaylar yerine dayatılan adaylar sonu hüsranla biten seçimlere zemin hazırlayabilmekte.

            Burada birçok aklı selim sahibinin dillendirdiği özellikle Hatay için “Ortak Akıl” düsturu önem kazanmakta.

            Adaylar partilerine göre, ideolojilerine göre, yakınlıklarına göre değil “Ortak Aklın” gösterebildiği ve birçok insanın “İşte bu” diyebileceği insanlardan oluşması gerekmekte. Hatay’ın demografik yapısıyla barışık, diyalogları güçlü, proje insanı adaylar bulunabilmeli.

            Geçenlerde Ak Parti’de teşkilat temayül yoklaması yapıldı. Ancak benim en çok şaşırdığım nokta her zaman onlarca aday adayının başvurduğu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına sadece 3 ismin başvurmasıydı.

            Bence bunun birkaç nedeni olabilir.

            Birincisi neredeyse tüm vekillerin ve teşkilatın fikir birliği içerisinde Mehmet Öntürk isminde uzlaştıkları izlenimi verilmesi. Bu nedenle diğer düşünen adayların ümitsizliğe kapılıp geride durması.

            İkincisi aday olmayı düşünen isimlerin baskılanması ve adaylıktan vazgeçirilmeleri. Bundan dolayı ismi duyulan birçok insanın aday adaylığına yanaşmaması.

            Üçüncüsü ise iki dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybeden Ak Parti’den bu dönemde ümitsiz olan kimi insanlar ki ben buna katılmıyorum. Zira Ak Parti hiçbir zaman bu dönemdeki kadar Büyükşehir Belediye başkanlığına yanaşmadı.

            Umuyoruz iyi bir seçim yapılır ve Hatay’ın deprem sonrası bahtı açılır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı