İndirimden bütün eğitim çalışanları yararlansın

MEB, öğretmenevlerinde yüzde 50 indirim kararı aldı… Eğitim-Bir-Sen ise tüm eğitimcilerin faydalanması için çağrıda bulundu…

EĞİTİM 19.09.2022, 07:35 19.09.2022, 11:21
7
İndirimden bütün eğitim çalışanları yararlansın

MEB’in öğretmenevlerinde yüzde 50 indirim kararına ilişkin Eğitim-Bir-Sen’den “ayrımcılık yapmayın” uyarısı geldi. Sendika, bütün eğitim çalışanlarının bu haklardan yararlanmasını talep etti.* Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz gün öğretmenlerin öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimle kalacağını duyurdu. Eğitim-Bir-Sen ise konuyla ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak uygulamanın bütün eğitim çalışanlarına, öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetlerinde yüzde 50 oranında indirim yapılmasını ve mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan eğitim çalışanları için kullandırılmasını talep etti.

Öğretmenevlerine ilişkin yönetmelikte öğretmenevlerini kullanma konusunda bütün eğitim çalışanlarının öncelik hakkına sahip olduğuna ilişkin madde hatırlatılan açıklamada, “Bütün eğitim çalışanlarına, öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetlerinde yüzde 50 oranında indirim yapılması ve 2023 yılı sonuna kadar mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan eğitim çalışanları için kullandırılması konusunda düzenleme yapılması elzemdir” denildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yayınlayan Eğitim-Bir-Sen, alınan kararın yerinde olmasına karşılık, yeterli olmadığına dikkat çekilirken, “Söz konusu konaklama hizmetinden indirimli ve avantajlı şartlarda faydalanma ihtiyacı sadece öğretmenler açısından değil, bakanlığın diğer çalışanları için de geçerlidir. Eğitim çalışanlarının kendi aralarında hizmet sınıfı ayrımı gözetmeksizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sağlıklı ve nitelikli yürütülmesi için iş birliği içinde birlikte çaba gösterdiği; bu kapsamda bakanlık nezdinde eşit durumlarda ve statülerde eşit muamele görme hakkının bulunduğu unutulmamalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı