URHAN: CAMİLERİN ISITMA VE SOĞUTMA GİDERLERİ GENEL BÜTÇEDEN KARŞILANMALI

GENEL 04.11.2022, 09:50 04.11.2022, 09:59
66
URHAN: CAMİLERİN ISITMA VE SOĞUTMA GİDERLERİ GENEL BÜTÇEDEN KARŞILANMALI

Bütçe görüşmeleri devam ederken camilerin giderlerine ilişkin  açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, camilerin elektrik faturalarının genel bütçeden karşılanması gerektiğini söyledi.

Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Urhan,  cami aydınlatma giderlerinin Diyanet-Sen’in girişimleri sonucu genel bütçeden karşılanmaya başlandığını ancak ısıtma ve soğutma giderleri konusunda halen sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Talebimiz aydınlatma giderlerinde olduğu gibi camilerimizin ısıtma ve soğutma giderlerinin de devletimiz tarafından karşılanmasıdır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı harcama kalemlerine göre meclisten bütçe ayarlanmaktadır. Bütçe görüşmeleri neticesinde de meclis genel kurulu onayıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na belli bir bütçe tahsis edilmektedir. Camilerimizin gider  kalemlerinde olan “aydınlatma gideri” idare tarafından kısmi olarak karşılanmaktadır. Yasal olarak tamamen karşılanması gereken ama bütçe kısıtlamalarından dolayı kısmı şekilde karşılanabilen aydınlatma giderleri dahi sorunlarla karşılaşılmaktadır. 
Camilerin Soğutma ve ısıtma giderleri ise maalesef cami görevlileri ve cemaat tarafından karşılamak zorunda kalınmaktadır.  Dolayısıyla bu da ülkemizin çeşitli bölgelerinde çok sıkıntılara ve mağduriyetlere sebep olmaktadır. 
İbadethanelere, elektrik müessesesi özelleştirildiği için ibadethane muamelesi yapılmamakta ve faturalar geciktiği zaman elektrikler kesilmektedir. Ülke genelinde icralık olan camilerimiz dahi olmaktadır. 
Ülkemizin birçok noktasında din görevlilerimiz bu konuda sıkıntılarla karşılaşmaktadırlar. İlimizde de aynı sıkıntı nedeniyle geçen zamanda bazı camilerimizin ve Kur'an Kurslarımızın  elektrikleri kesilmişti.  
Diyanet-Sen olarak talebimiz; camilerimizin, aynı aydınlatmada olduğu gibi ısıtma ve soğutma giderlerinin de merkezi bütçeden karşılanması ve bu konuda ülkemizin çeşitli bölgelerinde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi yönündedir. Hükümet cami elektriklerini kesiyormuş gibi oluşturulmaya çalışılan art niyetli bir algıya da mahal vermemek için camilerin tüm giderlerinin genel bütçeden karşılanmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Bu konudaki taleplerimizi de tüm yetkililerimize, Diyanet işleri başkanlığımıza ve hükümetin yetkililerine de iletmek istiyoruz.  
Elektriği kesilen her Cami cemaatinden mahrum kalıyor. Kimse camileri cemaatinden uzak bırakmamalıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı