Barlas iddiayı köşesine taşıdı! Erken seçim olacak mı?

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, erken seçim ihtimali hakkındaki iddiaları köşesinde değerlendirdi.

GÜNDEM 07.03.2021, 15:10
25
Barlas iddiayı köşesine taşıdı! Erken seçim olacak mı?
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, kamuoyunda sıkça gündeme gelen erken seçim ihtimali hakkındaki iddiaları köşesinde değerlendirdi.
Barlas, "Siyasette ise günün en sıcak sorusu 'Erken seçim var mı?' şeklindeydi. Duyumlarıma göre şu anda erken seçim ihtimali yok. Ancak 2023 yılı yaklaşırken her ihtimalin gerçekleşebileceğini düşünmeliyiz" dedi.
Barlas yazısının devamında, "Yeni bir anayasa ve her alandaki reform programlarının gündemde bulunacağı 2023'ün ana sorusu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı kararlara ilişkin olacak. Cumhur İttifakı, TBMM'de anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olmadığına göre, mesela yeni bir anayasa nasıl yasalaşacak? Ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'teki adaylığına ilişkin gelişmeler, ne gibi kararları beraberinde getirecek? Siyasetin muhalefete ilişkin gelişmeleri de ilgi çekiyor. Hem CHP'den hem de İYİ Parti'den ayrılanların kuracakları ittifaklar yanında, eski AK Partililerin, yani Davutoğlu'nun ve Babacan'ın ne yapacakları da merak ediliyor. Siyaset meraklılarının bir gözü  Ankara'da, diğer gözü ise Amerika Birleşik Devletleri'ndeki garip gelişmelerde... New Yok'ta Trump taraftarları ile siyahi örgütlerin (Black Lives Matter/ Siyahi Hayatlar Önemlidir) sokak kavgaları bir yanda, Teksas'ta güney sınırından giren göçmenlerin salgını yaydıkları haberleri diğer yanda gelişiyor. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni Başkan Biden'ın telefonla görüşecekleri de açıklandı" ifadesini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı