Beytülmâl ile kumar oynuyorlar!

İktidarın ekonomide yaşanan kötü gidişe yönelik bir yol haritası olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Beytülmâl ile kumar oynuyorlar. Devletin hazinesiyle kumar oynanmaz." dedi.

GÜNDEM 22.12.2021, 07:50
25
Beytülmâl ile kumar oynuyorlar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu’nun ana gündemi ekonomide yaşanan son gelişmeler oldu.
Son günlerde yaşanan gelişmelerin ekonomide ciddi bir istikrarsızlık girdabı içine girdiğinin göstergesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Sorunun temeli güvendir. Eğer bir ülkenin vatandaşları kendisini yöneten siyasi otoriteye güven duymuyorsa, o iktidarda ülkeyi sağlıklı yönetemiyor demektir. Her kafadan bir sesin çıktığı bir yapıya sahip olan bu iktidar, ülkede güveni tesis edemez” ifadelerini kullandı.
Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye yapılan kötülükler yetmedi, yapılmaması gerekeni yaptılar. Beytülmâl ile kumar oynuyorlar. Devletin hazinesiyle kumar oynanmaz. Devlet birilerinin deneme alanı değil. Hazinede olmayan bir parayla garanti verdiler. ‘Nas bunu emrediyor’ diye diye gizli faizin dik âlâsını uyguladılar. Ülkeyi, garibanın döviz sahibini fonladığı saçma sapan, karanlık bir dünyaya götürdüler. Nas bunun neresinde?” diye konuştu.
İlk yapılması gerekenin ülkeyi bu hale getiren iktidarın değişmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, “Kriz dönemlerinde ülkeyi yönetenler açmazlarla karşı karşıya kalırlarsa demokrasilerde yapılan tek şey halkın hakemliğine başvurmaktır. Ülkeyi yönetemiyorlar, geçen her gün daha ağır maliyetler geliyor. İktidar sahipleri için de doğru olan sandığı getirmektir. Sandığı getirirler veya getirmezler, sandığı getirmeleri için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu milletin ezilmesine, yağmur gibi zamlara, çocukların yatağa aç girmesine tahammül edemiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı