Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sinirlendi! Mahir Ünal'ı arayıp azarladı

Cumhuriyet çıkışı ile tepki çeken AK Partili Mahir Ünal'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da destek gelmedi. Ünal'ın sözleri Erdoğan'ı da kızdırdı.

GÜNDEM 27.10.2022, 09:00
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sinirlendi! Mahir Ünal'ı arayıp azarladı
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın sözleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı da kızdırdı. Ünal, Cumhuriyet ve Türk dili için “Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir” demiş ve tartışmalar başlamıştı.Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine  göre, Ünal’ın açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki geldi. Erdoğan’ın, Ünal’ı aradığı ve “açıklamalarının gereksiz olduğunu belirttiği” ifade edilirken Ünal’ın da Erdoğan’a, “sözlerinin yanlış anlaşıldığı” şeklinde savunma yaptığı ifade ediliyor. Erdoğan’ın ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümü öncesinde partisinden böyle bir açıklamanın gelmiş olmasına da “kızdığı” kaydediliyor. 
Ünal’ın sözlerinin ayrıca “partiyi kamuoyu nezdinde tartıştırdığı ve bu tartışmanın da Erdoğan’ın daha önceki konuşmalarında 29 Ekim vurgusunun önüne geçtiği” de kaydedilirken bu açıklamaların 28 Ekim’de Erdoğan’ın açıklayacağı AK Parti Vizyon Belgesi’ni de “gölgede bıraktığı” kaydediliyor. Bu nedenle de Erdoğan’ın Ünal’ı uyardığı ve “partiyi bu tür tartışmaların içine çekecek açıklamalarda bulunmaması gerektiğini” söylediği ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı