Erdoğan: Prensip olarak temel hakları oylamayı doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Prensip olarak, temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyorum.” dedi.

GÜNDEM 07.11.2022, 22:50
Erdoğan: Prensip olarak temel hakları oylamayı doğru bulmuyorum
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı sonrası Erdoğan, açıklama yaptı.Başörtüsü ve ailenin korunması hususlarını içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Prensip olarak, temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyorum. Temennimiz de Meclis’te bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesi.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunması hususlarını içeren anayasa değişikliği teklifimizi arkadaşlarımız Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüştüler. Bu görüşmelerin kati neticesi alındıktan sonra, şayet uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur ittifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis’e sunmayı planlıyoruz. Prensip olarak, temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyorum. Temennimiz de Meclis’te bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesi. Ancak milletimize sözümüz gereği, Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı