Halktan toplanan her 100 lira verginin 16,8 lirası rantiyeye aktarıldı

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, 2020 yılında halktan toplanan her 100 lira verginin 16,8 lirasının faiz olarak rantiyeye aktarıldığını belirtti.

GÜNDEM 05.04.2021, 04:35
7
Halktan toplanan her 100 lira verginin 16,8 lirası rantiyeye aktarıldı
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, 2020 yılında halktan toplanan her 100 lira verginin 16,8 lirasının faiz olarak rantiyeye aktarıldığını belirterek, “2020 yılında asgari ücretliden, ekmekten, sudan, sütten, arabadan, doğalgazdan, neredeyse aldığımız nefesten toplanan her 100 lira vergimizin 16 lira 8 kuruşunu faize ödedik” dedi.
Saadet Partisi Gençlik Kolları aylık İl Başkanları Toplantısı çevrimiçi olarak yapıldı. Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından çevrimiçi ortamda organize edilen aylık il başkanları toplantısı, genel merkez gençlik kolları başkanlık divanı, yönetim kurulu ve il gençlik kolları başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi’nin hedeflerini hatırlatarak, gençlik kollarının yaptığı çalışmaların değerli olduğunu vurguladı. İnsanlığın teknoloji, gıda, tarım ve ekonomi alanlarında kuşatma altında olduğunu söyleyen Karaduman, “Bu kuşatmaları kaldırmak ve yerine tüm insanlık için alternatif olanı koymak mecburiyetindeyiz” dedi. En önemli gündem maddelerinin ekonomi olduğunu belirten Karaduman, “Bunun dışında siyasetin konuştuğu konular ekonominin konuşulmaması içindir, ekonomi konuşulmasın ve iktidara hesap sorulmasın diye yapay gündemler oluşturuyorlar.” ifadelerini kullandı. Karaduman, konuşmasında şunları kaydetti: “2020 yılında asgari ücretliden, ekmekten, sudan, sütten, arabadan, doğalgazdan, neredeyse aldığımız nefesten toplanan her 100 lira vergimizin 16 lira 8 kuruşunu faize ödedik. Bakınız son 15 yılda (2006-2020) döneminde ödediğimiz vergilerin 905,2 milyar lirası faiz ödemesine gitmiştir. Bu rakam neredeyse devletin 2021 yılında toplayacağı vergiye eşit.

Yıllarca okuyup hayaller kuran gençler eve hapsediliyor. Artık üniversite mezunları çalışmayacaklarını kabullenmiş halde, iş aramıyor, evde oturuyorlar. Üstelik bu gençlerin sayıları her geçen gün artıyor. Aktif işgücü yaşı olarak kabul edilen 64 yaşın altında olup da işgücünün dışında tam 2 milyon 387 bin üniversite mezunu bulunuyor. Yıllarca eğitim görüp, bunun için dişinden tırnağından kısarak masraf yapan her 5 üniversite mezununun 1’i ne iş arıyor ne de çalışıyor. 15-64 yaş arası üniversite mezunları içinde 272 bin kişi, TÜİK’in “Neden iş aramıyorsunuz?” sorusuna “İş bulma ümidim kalmadığı için iş aramıyorum” diyor. Bu haliyle ümidini kaybettiği için iş aramayan üniversite mezunlarının sayısı 17 ilin nüfusunu geçmiş durumda. Bu böyle gitmez! Yaşanan sorunları aktardıktan sonra gündemin seçimler değil, vatandaşın geçim derdi olması gerektiğinin altını çizen Karaduman, “Milletimizi ‘Geçim İttifakı’ kampanyamıza davet etmeliyiz. Gerçek gündemimiz vatandaşımızın geçim sorunudur.” dedi.

Gençlerin Saadet Partisi’ne destek vermesini, görev almasını ve seçim günü de oy vermesini istediklerini belirterek sözlerine devam eden Karaduman, “Biz temsilde adaletin sağlanmasını istiyoruz, biz insanların doğduğu yerde doymasını istiyoruz, biz fikir özgürlüğü istiyoruz. Biz siyasette, ticarette şeffaflığı istiyoruz. Biz herkesin eğitim aldığı alanda çalışabilmesini istiyoruz, biz esnafın, çiftçinin, işçinin ve öğrencinin üzerinden vergi yükünün azalmasını istiyoruz, biz kampüslerde siyaset değil bilim istiyoruz. Biz ülke gençlerini ötekileştirmiyoruz, biz ülke gençlerinin, kendi ülkelerinde kendilerinin insani bir şekilde yaşama ve yaşam hayal kurma imkânını sunuyoruz. Biz Saadet Partisi gençleri bugünün ve yarının mimarları olarak görüyoruz ve onları hak ettikleri bir düzen vaat ediyoruz. Genç arkadaşlarımızın Saadet Partisi’ne oy vermesi, destek vermesi demek gençliğin kendisini desteklemesi demektir. Zira Türk siyasetinde gençlere en fazla değer veren, gençliğe en fazla değer katan hareket Millî Görüş hareketidir. Bilge Başkanımız Temel Karamollaoğlu, gençliğin problemlerini, bu problemlerin çözümünü ve gençlerimizin kıymetini en iyi bilen liderdir. Dolayısıyla genç arkadaşlarımızdan Saadet Partisi’ne kulak vermesini bekliyoruz.” dedi. Toplantı daha sonra rapor müzakerelerinin alınmasıyla devam etti. Çalışma raporlarının sunulması ve gelecek ay içerisinde yapılacak faaliyetlerin hedeflerinin aktarılmasıyla toplantı sona erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı