Hani istifa etmişti? Kerem Kınık, Kızılay'a bağlı 11 şirketi yönetiyor

İstifa çağrılarına kulak tıkayıp 96 gün direnen Kızılay’ın eski Başkanı Kerem Kınık’ın kuruma ait 11 şirkette halen başkan olduğu belirlendi.

GÜNDEM 24.05.2023, 09:30
5
Hani istifa etmişti? Kerem Kınık, Kızılay'a bağlı 11 şirketi yönetiyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere çadır sağlama sorumluluğu olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, depremin hemen ardından Kızılay'a ait çadırları AHBAP Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıkmış ve bu durum tepkilere neden olmuştu. Kınık, bu tepkilerin ardından 96 gün direnip istifa etmişti. Ancak yapılan araştırmada, Kınık'ın hala Kızılay'a ait şirketlerde başkanlık görevlerini sürdürdüğü tespit edildi.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 12 Mayıs 2023'te istifasını veren Kerem Kınık, halen Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi, Kızılay İçecek, Kızılay Çadır gibi 11 şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca, Kınık'ın İstanbul Ticaret Odası'nda 14 farklı şirket kaydı bulunmaktadır. Bu şirketlerin 11'i Kızılay'a ait şirketlerdir ve isimleri şu şekildedir:
Kerem Kınık ayrıca UG Medical Services Sağlık Hizmetleri Şirketi'nde ortaklık yapmaktadır. Şirketin faaliyet alanı, "Özel hastaneler, poliklinikler, laboratuvarlar, sağlık merkezleri ve tesisleri, sağlık kabinleri doğumevleri, diş ve protez tedavi merkezi kurmak, işletmek. İnsan sağlığına hizmet edecek hastane bünyesinde olmak üzere tanı ve tedavi merkezleri, fizyoterapi, rehabilitasyon üniteleri açmak, check-up merkezleri kurmak ve işletmek. Her türlü tıbbi yardım, muayene, sağlık ve hekimlik hizmetleri vermek ve organizasyonları sağlamak" şeklinde belirtilmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı