Hong Kong hakkında 12 ilginç bilgi

Hong Kong; kültürü, sistemi ve güzellikleri ile oldukça şahane bir rotadır. Bu lokasyon ile ilgili bilmediğiniz 13 detayı sizler için derledik. Gelin, Hong Kong’u birlikte keşfedelim.

DÜNYA 24.03.2024, 14:15
1
Hong Kong hakkında 12 ilginç bilgi
Hong Kong, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hong Kong Özel İdari Bölgesi olup, kendi politikası ve ekonomik sistemi bulunan ilginç bir lokasyondur. Bu makalede, Hong Kong ile ilgili bilmediğiniz detayları bir araya getirerek sizlere sunduk. Hazırsanız, Hong Kong’u yakından inceleyelim!
Hong Kong, beklediğiniz gibi sadece bir beton ormanı değil. Şehir, göz alabildiğine uzanan binaların yanı sıra plajlar ve yeşil alanlar ile çevrilidir. Şehrin dörtte üçü kırsal kesimdir;24 park, ormanlık alanlar ve sahil şeritleri bulunmaktadır.
Hong Kong'da insanlar genelde Kantonca konuşur. Ayrıca, çoğu kişi mükemmel İngilizce bilmektedir.
Diğer büyük Asya şehirlerine kıyas ile Hong Kong, bütçe dostu bir yerdir. Yemek ve ulaşım oldukça makul fiyatlıdır.
Hong Kong, internet erişimi konusunda özgür bir ortama sahiptir ve Çin anakarasındaki sıkı internet sansüründen etkilenmez. Hükümet, internet sansürü uygulamaz. Dolayısı ile Hong Kong'da VPN gibi araçlara ihtiyaç duyulmaz.
Hong Kong, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olarak kabul edilir ve Hong Kong doları, uluslararası arenada işlem gören önemli para birimlerindendir. Kişi başına düşen zenginlik açısından dünyanın en zengin şehirlerinden biridir ve Rolls Royce sayısı açısından da rekorlar kırmaktadır. Özetle; Hong Kong, Çin yuanı yerine Hong Kong dolarını kullanmaktadır. Bu da ziyaretçiler için döviz konusunda kolaylık sağlamaktadır.
Şehir, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki üçüncü Disney tema parkına ev sahipliği yapmaktadır.
Dünya genelinde en fazla gökdelenin bulunduğu şehirlerden biri Hong Kong’dur. Burada, 14 katın üzerinde 7000'den fazla bina bulunmaktadır.
Şehirde yılda ortalama 41.92 milyon turist ağırlanmakta ve 33.7 milyar dolardan fazla harcama yapılmaktadır.
Hong Kong'un yönetim sistemi, öğrencilere 12 yıla kadar ücretsiz eğitim garantisi sunmaktadır.
Dünyaca ünlü bir aperatif olan Dim sum, Hong Kong'dan gelmektedir. Dim sum, Çin mutfağının önemli bir parçasıdır. Bu lezzetli atıştırmalık, bambu buharlı sepetler içerisinde servis edilmektedir.
Hong Kong, Asya'nın güneydoğusunda bulunan subtropik bir iklim bölgesinde yer almaktadır. Bu coğrafi konum, özellikle Mart ile Kasım ayları arasında bölgeyi tayfunların etkisi altına sokar. Tayfunlar, genel olarak büyük çapta yoğun yağış, şiddetli rüzgarlar ve bazen de deniz seviyesinde yüksek su baskınlarına neden olan güçlü tropikal siklonlar olarak bilinir.
Hong Kong Uluslararası Havaalanı, 20 futbol sahası büyüklüğündedir. Hong Kong Uluslararası Havaalanı, dünya genelinde en işlek 10 havaalanından biridir.
Lantau Adası'ndaki bronz büyük Buda heykeli, dünyanın en büyük oturmuş Buda heykellerinden biridir. Lantau Adası, Hong Kong'un en büyük adalarından biridir. Adanın Ngong Ping bölgesinde yer alan, manzara eşliğinde yüksek bir tepeye oturmuş olan bu büyük Buda heykeli, adanın en önemli turistik noktaları arasında yer almaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı