İktidar, seçim tarihini kestiremiyor

Cumhur İttifakı, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından seçim tarihi için çalışmalara başladı.

GÜNDEM 25.02.2023, 04:35
İktidar, seçim tarihini kestiremiyor
İttifak içerisinde daha önce açıklanan 14 Mayıs tarihine sıcak bakılmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimler, seçimin 18 Haziran’da yapılmasını istiyor. Seçimin erken olması veya ertelenmesi yönünde saha raporlarına ihtiyaç duyan ittifak, şu anda tam olarak seçim tarihini kestiremiyor.
AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, seçim tarihini netleştiremiyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından Cumhur İttifakı, seçim tarihi için çalışmalara başladı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 14 Mayıs tarihine AKP ve MHP içerisinde sıcak bakılmazken, iki parti de seçimlerin 14 Mayıs’tan sonra yapılmasını istiyor.

Yaşanan büyük afet öncesi 14 Mayıs tarihini dile getiren Cumhur İttifakı, deprem sonrasında seçimlere yönelik resmi bir açıklama yapmadı. Seçimin erken olması veya ertelenmesi yönünde saha raporlarına ihtiyaç duyan ittifak, şu anda tam olarak seçim tarihini kestiremiyor. AKP kulislerinde, seçimlerin 14 Mayıs tarihinde olmasının psikolojik olarak ters tepeceği, bu nedenle seçimlerin vaktinde yapılması gerektiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınında bulunan isimlerin ise seçimlerin mutlaka 18 Haziran tarihinden önce yapılması konusunda ısrarcı bir tavrı olduğu söyleniyor.

MHP’li kurmaylar ise seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılabileceğini ifade ediyor. Cumhur İttifakı’nın masasında bulunan diğer tarihlerin ise 28 Mayıs ve 4 Haziran tarihleri olduğu aktarılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimler, seçimlerin 4 Haziran’da yapılmasını istiyor. Erdoğan’ın, önümüzdeki hafta seçim tarihini kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı