İmamoğlu ile AKP'li başkan arasında gerginlik: Burayı germeye gelmiş!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı arasında gerginlik çıktı. İmamoğlu, "O arkadaş burayı germeye gelmiş" dedi.

GÜNDEM 25.10.2022, 16:20
7
İmamoğlu ile AKP'li başkan arasında gerginlik: Burayı germeye gelmiş!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Su Arıtma Tesisi açılışında konuştuğu esnada AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile arasında gerginlik yaşandı.
Yazıcı konuşmasında geçmiş döneme atıfta bulunarak Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Yazıcı, "1998 yılında projenin birinci etabını başlatan, hizmet siyasetinin lideri Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye de teşekkür ediyorum" dedikten sonra salondan tepki sesleri yükseldi. 
İmamoğlu ayağa kalkarak salondakilere sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ancak alkışlı ve yuhalamalı tepki devam etti. 
İmamoğlu gerginlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bir sakin olun. Vatandaşlarımız buraya döner misiniz? Lütfen, lütfen... Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir" dedi.
"Şimdi, bakın size şunu söyleyeyim; Sayın Belediye Başkanı, göreve geldiğimde ilk ziyaret ettiğim belediye başkanlarından birisidir" diyen İmamoğlu, "Kendisini ziyaret ederek Tuzla'yla ilgili sorunları, kendisiyle tartışma ve konuşma ortamını yaratan benim. Kendisi, bugüne kadar belki 10-15'tir sayısı unuttum; her ilçeye o kadar çok gittim ki buraya da defalarca geldim. Kendisi bir kez bile benimle o Tuzla gezilerine katılmamıştır. Yani işi problem çözmek isteyen bir belediye başkanı olsa benimle defalarca buluşurdu. Artı bana kişisel bir sorununu aktarıyor. 'Bundan haberiniz var mı? diye merak ediyorum' diyor. Konuyu bilmiyorum bu arada. Yeni öğrendim. Özeldi ama anlatmak durumundayım. 'Hayır' dedim haberim yok. Kaldı ki bir belediye başkanının kişisel bir sorununa hukuksuz bile olsa kendisiyle konuşarak sürece müdahale ederim" ifadelerini kullandı.
Ekrem İmamoğlu ayrıca, “Bayılıyorum 3.5 seneyi 25 seneyle kıyaslamalarına. Nasıl titretmişiz adamları. 3.5 yılın 3 ayını siz çaldınız… Cebimizdeki paraların %50’sini çaldınız. Kalan paramızla işte bu kocaman işleri yapıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı