Son Dakika

iPhone'larda garip bir hata!

iPhone işletim sistemi iOS'ta oldukça garip bir hata bulundu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 14.07.2021, 08:20
25
iPhone'larda garip bir hata!
iPhone'larda iOS işletim sistemi kullanılıyor. Bazı iOS versiyonlarındaki hava durumu uygulamasının 69° ibaresini göstermediği fark edildi. Onun yerine 68° ve 70° ibarelerinin görünmesine sebep olan hatanın, ölçü birimi dönüştürmesinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.
Yakın zamanda kullanıcıların dikkatini çeken, oldukça garip bir iOS hatası bulundu. Bazı iOS versiyonlarında hava durumu uygulamasının ısrarla 69 sayısını göstermediği gözlendi.
Diğer versiyonlarda bir bölgede 69° ibaresi görünürken, aynı bölgenin hava durumuna söz konusu iOS versiyonlarından bakanlar, 68° ve 70°’yi görseler de asıl sonuçla karşılaşamadılar. Söz konusu sorun, iOS 14.6 ve önceki bazı versiyonlarda saptandı. Durum, iOS 11.2.1 ve iOS 15 betası yüklü cihazların doğru değer olan 69°’yi gösterip diğer bazı versiyonların bu sonucu vermemesiyle fark edildi. Hava durumu uygulamasının Laguna Beach lokasyonundaki sıcaklığı 69° olarak göstermesi gerekirken diğer versiyonlar ısrarla bu sayıyı göstermedi.
Olaya dair olası bir açıklamaysa şu şekilde: Uygulama santigrat cinsinden alınan sayıyı fahrenayta çevirirken ufak bir yuvarlama yapıyor ve sayıyı 69 yerine 70 ya da 68 olarak gösteriyor. Ayrıca bu durum sadece uygulamada bulunuyor. Apple’ın Weather.com’dan aldığı veriler ise bir sorun olmadan doğru değeri gösteriyor. Yani sorun, muhtemelen ufak bir hatadan kaynaklanıyor. 
Öte yandan Twitter'da hatayı paylaşan Marques Brownlee'nin Tweet'ine uygulamanın geliştiricisi Novall Swift'ten de komik bir cevap geldi. Swift, paylaştığı yanıtta gülücük emojisiyle "Ne onaylayabilirim ne inkar edebilirim." ifadelerine yer verdi. Bu Tweet'se daha sonradan silindi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı