İsmail Saymaz'dan çarpıcı yorum: "Gerçek Erdoğan konuşuyor"

Gazeteci İsmail Saymaz bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Saymaz " Erdoğan’ın arzuladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ aslında bu 95 saniyede saklı" dedi.

GÜNDEM 31.10.2022, 12:10
2
İsmail Saymaz'dan çarpıcı yorum:
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Türkiye Yüzyılı" programında yaptığı konuşmayı köşesine taşıdı.
Saymaz programdaki konuşma metninden ayrıldığı 95 saniyeye dikkat çekerek, "‘Birlik’, ‘bütünleştirme’, ‘kucaklama’ ve ‘özgürlük’ sözcükleriyle bezenen Türkiye Vizyonu’nun ucuz sıvası pul pul dökülüyor. Ne beraberlik kalıyor, ne muhabbet iklimi. Çünkü vizyona giren değil, gerçek Erdoğan konuşuyor. Erdoğan’ın arzuladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ aslında bu 95 saniyede saklı." ifadelerini kullandı. 
Saymaz yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul’a dair itirazlarının haklı olduğunu ve toplumda karşılık bulduğunu bildiği için konuşmasının bu anında ashabı bozuluyor.Prompter’dan çıkıyor.
Doğaçlama şekilde konuşmaya devam ediyor.95 saniye boyunca şunları söylüyor:  'Muhalefet ne diyor, Kanal İstanbul’a karşı çıkıyor. Siz zaten bugüne kadar neye karşı çıkmadınız ki? Her atılan adıma karşı çıktınız. Çünkü dikili bir taşınız yok ya. Biz ‘Kanal İstanbul’u yapacağız’ diyoruz. Onlar diyor ki ‘Olmaz.’ Ya yapacağız. Bak, köprünün temelini attık Kanal İstanbul’da. Şu anda o yürüyor. İnşallah yakında da Kanal İstanbul’un çalışmaları başlayacak ve İstanbul Boğazı’nı çevre tehdidinden kurtaracağız. Neyle? Kanal İstanbul’la. Ama bu muhalefetin kafası basmaz. Anlamaz bunlar anlamaz…
Erdoğan, 1 saat 40 dakikalık konuşmasında bir kez metinden çıkıyor. O da bu 95 saniyelik bölümde. Bu bölümde iki kez “Muhalefet” diyor. ‘Birlik’, ‘bütünleştirme’, ‘kucaklama’ ve ‘özgürlük’ sözcükleriyle bezenen Türkiye Vizyonu’nun ucuz sıvası pul pul dökülüyor.
Ne beraberlik kalıyor, ne muhabbet iklimi. Çünkü vizyona giren değil, gerçek Erdoğan konuşuyor. Erdoğan’ın arzuladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ aslında bu 95 saniyede saklı. Halkın itirazlarına rağmen verimli tarım alanlarını inşaata açarak, Hazine garantileriyle doğmamış bebekleri borçlandırarak ve iktidarının ömrünü uzatmak. Muhalefete hakaret etmek. Erdoğan’ın vizyonu tam olarak budur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı