Karamollaoğlu: Biz onlardan ayrılmadık onlar Erbakan Hoca'yı terk etti

Fox TV'de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat'in konuğu olan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 03.09.2021, 10:55
30
Karamollaoğlu: Biz onlardan ayrılmadık onlar Erbakan Hoca'yı terk etti
Saadet Partisi lideri  Temel Karamollaoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında çarpıcı ifadeler kullandı.
Seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Seçimlerde barajın olmaması gerekir. Milletin her kesiminin TBMM'de temsil edilmesi gerekiyor. Bir parti milletvekili çıkaracak kadar oy alıyorsa, mecliste de temsil edilmelidir. Seçim barajının yüzde 7 olması ya da 5 olması önemli değil. Bu bir bütün. İttifaklar, daraltılmış bölge sistemi vs. birçok şey konuşuluyor. Burada sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi gücünü gösterme çabası var. Bu bir çırpınıştır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AKP yöneticilerinin Milli Görüş'ten ayrılarak Erbakan Hoca'yı terk ettiğini vurgulayan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Daha önce vatandaşın arasına gidip dolaştığımda, ‘Daha önce Ak Partidekilerle beraberdiniz de şimdi niye ayrıldınız?’ diye tepkilerle karşılaşıyordum. Bir defa şunu unutuyorlar. Şuna açıklık getirelim. Biz ayırılmadık. Onlar bizden ayrıldı. Erdoğan, Erbakan Hocamızın politikalarını tasvip etmediği için, ‘yeni bir açılım yapacağız’ diye ayrıldılar. Kendisi 3 konuda yeni rota belirledi. 1. ‘Avrupa Birliği, bizim artık medeniyet projemizdir’ 2. ABD ve İsrail stratejik müttefikimizdir, 3. Faizci kapitalist ekonomik sistemi de model olarak benimsedik’ dediler. Bunlar bugün de değişmedi. Hatta öyle bir noktaya geldik ki dünyada bizden yüksek faizi olan 2 tane ülke var. Başka yok."
Karamollaoğlu’nun Erdoğan'ın başını çektiği AKP için, ‘Erbakan’ın politikalarını tasvip etmediği için bizden ayrıldılar ve bugün de aynı noktadalar’ ifadesi dikkat çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı