Komutandan provokasyonlara karşı alkışlanacak hareket!

bazı vatandaşlar sabotajlara karşı silahlanarak nöbet tutmaya başladı. Vatandaşları olası provokasyonlara karşı uyaran jandarma komutanı uyardı...

GÜNDEM 03.08.2021, 00:40
8
Komutandan provokasyonlara karşı alkışlanacak hareket!
Günlerdir süren yangınlara karşı mücadele devam ederken bazı vatandaşlar sabotajlara karşı silahlanarak nöbet tutmaya başladı. Vatandaşları olası provokasyonlara karşı uyaran jandarma komutanı, "O üye olduğunuz WhatsApp gruplarını silin ve bunlara inanmayın. O gruplar takip ediliyor" dedi.Türkiye'nin batısını ve güneyini etkisi altına alan orman yangınlarıyla mücadele sürerken ekipler bir yandan da sahte enformasyonlarla uğraşıyor. Antalya Manavgat'ta da bir jandarma komutanı Whatsapp gruplarından gelen yalan bilgiler konusunda vatandaşları uyardı.

Manavgat'ta da bazı vatandaşlar, çıkan yangınlarda sabotaj iddiası üzerine, ilçede yol üstlerinde bekleyerek resmi araçların haricinde sivil araçların geçişine izin vermedi. Vatandaşlar, dahil oldukları Whatsapp ve Facebook gruplarında sabotaj ihbarları üzerine ellerine aldıkları silahlar ile de nöbet tutmaya başladı.

Vatandaşların silahlanıp yol üzerinde arama noktaları oluşturması sonrası jandarma, olay yerine intikal etti. Vatandaşların silahlarla nöbetinin yanlış olduğunu açıklayan jandarma komutanı, provokasyon uyarısında bulunup şunları söyledi:
"En son yolda geliyoruz, vatandaşlar sizler gibi arama noktaları oluşturmuş. Allah göstermesin başınıza bir şey gelebilir. Tam o sırada durduk yanlarında, toplanın dedim. Mahallenin eski muhtarı aradı, açtım telefonu megafona da verdim dedim ki 'Muhtarım plakayı söyle dedim' Muhtar da 'Komutanım bu benim eniştemin plakası'

Sizin o üye olduğunuz WhatsApp gruplarından sürekli yanlış plaka atıyorlar. Sonra burada çevireceksiniz başınıza büyük olaylar gelecek. O üye olduğunuzWhatsApp gruplarını silin ve bunlara inanmayın. O gruplar takip ediliyor. Gerçekten şüpheli bir durum olursa bize iletin. Sizlerin yaptığınız bu hareketler bizim işimizi aksatıyor. Atılan plakaları biz denetliyoruz zaten. Hepimizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı