Son Dakika

Mahmud Abbas'tan Filistinli gruplara çağrı! İsrail'e tepki...

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli gruplara diyalog çağrısında bulundu. Abbas her yer ve ortamda tam ve kapsamlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

DÜNYA 22.06.2021, 13:50
16
Mahmud Abbas'tan Filistinli gruplara çağrı! İsrail'e tepki...
Filistin resmi ajansı göre WAFA'nın bildirdiğine göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Fetih Hareketi Devrim Konseyi 8. Dönem Çalışma Toplantısı'nın açılışında konuştu.
Sağlam ulusal birliğimizle iç yapımızı vurmaya kalkışan tüm komploları boşa çıkaracağız. Halkımızın tek ve yasal temsilcisi Filistin Kurtuluş Örgütünü koruyacağız" diyen Abbas  halkın karşı karşıya kaldığı tehlikeler ve meydan okumalarla mücadele için ulusal bir ortaklık kurulması gerektiğini kaydetti.
Bölünmenin sonlandırılması hedefiyle derhal ve durmaksızın ciddi diyaloğa yeniden dönülmesi gerektiğinin altını çizen Mahmut Abbas  İsrail işgaline meydan okudu.
Abbas İsrail'e karşı sarfettiği cümlelerde "Filistin halkı, başkenti Kudüs olan Filistin devleti topraklarında işgal son bulana kadar büyük yürüyüşünden ne yorulacak ne de vazgeçecektir. Yüksek sesle söylüyoruz, bu işgal halkımızdan, toprağımızdan ve göğsümüzden çekip gitsin." ifadelerini kullandı.
Abbas, Gazze'nin imarı için Mısır, Ürdün, Katar, diğer kardeş ülkeler ve uluslararası toplumla iletişimin sürdüğünü belirterek, yeniden imarın meşru adresinin Filistin devleti olduğunu bunun için de her yerde tam ve kapsamlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı