Milletin derdi açık insanımız geçinemiyor!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, vatandaşın içinde bulunduğu durumu özetledi…

GÜNDEM 10.04.2021, 04:35
9
Milletin derdi açık insanımız geçinemiyor!
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, milletin ekonomik sorunlarla boğuştuğunu belirterek, “Ekranlara bir bakın bu milletin derdinden ne kadar kopuk olduklarını göreceksiniz, milletin derdi açık. İnsanımız geçinemiyor! İnsanımız geçim sıkıntısı çekiyor” diye konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doğan,  ülkede konuşulması gerekenlerin konuşulmadığını vurgulayarak, “Ekranlara bir bakın bu milletin derdinden ne kadar kopuk olduklarını göreceksiniz, milletin derdi açık. İnsanımız geçinemiyor! İnsanımız geçim sıkıntısı çekiyor” sözleriyle vatandaşın içinde bulunduğu durumu aktardı.

Türkiye’de var olan ekonomik krizin Kovid-19 sürecinde daha kötü bir duruma geldiğini kaydeden Doğan, “Bu noktada sizinle toplumsal olarak içinde bulunduğumuz durumun tam manasıyla anlaşılabilmesi için bazı rakamları paylaşmak istiyorum. 2020 yılında yapılan bir araştırmada Türkiye’de milletimizin yaklaşık dörtte birinin (yüzde 25,8) yaşadıkları hayattan doyum almadıklarını ve mutlu olmadıklarını gösterirken, yaklaşık üçte birinin (yüzde 31,1) gelecekten umutlu olmadıklarını göstermiştir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün 2019 yılında yayınladığı Dünya Ruh Sağlığı Raporu’nda, Türkiye’de depresyon sorunu yaşayanların oranının yüzde 4,5 (yaklaşık 3,5 milyon kişi) olduğu belirtilmiştir. Buna paralel olarak, yapılan çalışmalar Türkiye’de özellikle psikolojik sorunlardan dolayı kullanılan ilacın kullanım oranlarında son 10 yılda yüzde 50’lik bir artış olduğundan bahsetmektedir” dedi.

Psikolojik rahatsızlıkların en çok sosyal faktörlerin tetiklediğinin altını çizen Doğan, “Şimdi sizlere sormak istiyorum Kovid-19 sürecinde işsiz kalan, evine ekmek götüremeyen garson kardeşimiz nasıl depresyona girmesin. Kepengini indiren esnaf kardeşimiz nasıl bunalmasın. Bu rakamlar Kovid-19 öncesine ait rakamlar şu an daha da vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu sebeple ruh sağlığının kötü olması durumunun kendisinin değil, ruh sağlığını bozan sebepleri ve belirleyicileri hedef alıp eğitim, istihdam, refah seviyesi gibi alanlarda doğrudan ya da destekleyici müdahaleler sunulması gerekmektedir” diye konuştu.

n Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, milletin ekonomik sorunlarla boğuştuğunu belirterek, “Ekranlara bir bakın bu milletin derdinden ne kadar kopuk olduklarını göreceksiniz, milletin derdi açık. İnsanımız geçinemiyor! İnsanımız geçim sıkıntısı çekiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin yeni Kovid-19 vaka sayısında Avrupa’da birinci, dünyada ise ikinci sırada olduğunu belirten Saadet’li Doğan, “Peki sorumlular kim? Sorumsuz yetkililer değil mi sebep olanlar. Bu işin sorumluları bunu hesabını vermek zorundalar. Sayın Cumhurbaşkanı Ramazan ayında bu milleti dinlendireceğiz diyor, gösteriyor ki bir kapanma durumu söz konusu olacak. Elbette biz milletimizin sağlığı için atılacak her adımı destekleriz, fakat bu adım atılmadan önce siz kepengini kapattığınız esnafa, işini kaybeden işçiye derdini üstlenecek bir destek paketini açıklamazsanız bunun da sonuna kadar karşısında olacağımızı bilmenizi istiyoruz” diyerek destek paketi çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı