Rusya'dan Türkiye'ye tepki: 'Olumsuz ve istikrar bozucu'

Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini veto etmekten vazgeçmesine Rusya'dan tepki geldi.

DÜNYA 29.06.2022, 15:00
Rusya'dan Türkiye'ye tepki: 'Olumsuz ve istikrar bozucu'
Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini veto etmekten vazgeçmesine  Rusya'dan ilk tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya katılma planları "olumsuz" ve "istikrar bozucu" olarak tanımlandı. 
Reuters'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım planlarını "olumsuz" gördüğünü söyledi.
Rusya'nın haber ajansı RIA Novosti de Ryabkov'un, NATO genişlemesinin "istikrar bozucu" olduğu ve ittifak üyelerinin güvenliğine katkıda bulunmadığını söylediğini aktardı.
Rusya'nın yasama meclisi Duma'dan da Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini veto hakkından feragat etmesine eleştiriler geldi. Rusya'nın resmi haber ajansı TASS, Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky'nin konuyla ilgili görüşlerine yer verdi.
Slutsky, "Türkiye'nin yerinde olsaydım, Finlerin ve İsveçlilerin NATO'ya katılımını veto etmeme karşılığında aldığım güvencelerden pek gurur duymazdım. Bir zamanlar Gorbaçov'a da bir şey vaat edilmişti" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı