Sözleşmeliye kadro 50/D’yi de kapsasın

Akademide 50/D krizi halen çözüm bekliyor. YÖK ise bu konuda sadece 1+1 senelik ek süre hakkı getirerek geçici olarak görülen bu düzenlemeyi uygulamaya koydu.

GÜNDEM 06.09.2022, 05:35
6
Sözleşmeliye kadro 50/D’yi de kapsasın
Birçok alanda atama sorunları sık sık gündeme gelirken, bir süre önce getirilen 1+1’lik geçici düzenleme ile gündeme gelen ve sayıları 40 bini bulan 50/D statüsündeki araştırma görevlileri, işsiz kalmamak için sözleşmeli statüden kadroya geçiş için çağrıda bulundu. 50/D statüsünde çalışan araştırma görevlilerinin neredeyse tamamı, yapılan düzenlemenin geçici olduğunu belirtirken, Ekim ayında sözleşmeli personelin kadroya geçişinde kendilerine de hak verilmesi için talepte bulundu.

Hükümetin sözleşmeli çalışanlara ilişkin gündeme getirdiği kadro sözü ile ilgili çalışmaların arttığına dikkat çeken Araştırma Görevlileri Dayanışma Platformu Kurucusu Araştırma Görevlisi Ömer Orbay Çetin, 50/D statüsünün de bu çalışmalarda unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “Sözleşmeli kamu çalışanı olan 50/D statüsündeki araştırma görevlilerinin durumu belirsizliğini koruyor. Her ne kadar 1+1 senelik ek süre kararı çıkmış olsa da bu çözüm ancak geçici olacak ve sorunu ötelemekten başka bir işe yaramayacaktır. Tüm veriler incelendiğinde esas istihdam türü olan 33/A statüsünün yerini geçici istihdam türü olan 50/D statüsünün aldığı açıkça görülmektedir” dedi.

Tüm alanlara gelecek olan kadronun kapsamında araştırma görevlilerinin unutulmaması için çağrıda bulunan Çetin, 50/D statüsünde çalışanların geleceklerine ilişkin belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, “Akademi dahil olmak üzere tüm alanlarda kamuda sözleşmeli olarak çalışan kişilere verilecek kadro hakkı, 50/D statülü araştırma görevlilerine verilmediği takdirde çifte standardı, ayrımcılığı ve haksızlığı perçinleyerek sorunu çok daha büyük bir hale getirecektir. 50/D Sorunu yaşayan araştırma görevlileri kamu içinde kendilerini yalnız bırakılmış, geleceği belli olmayan ve unutulmuş kişiler olarak görmektedir. Tek beklentileri bu sürece dahil olmak ve 33/A statüsüne geçirilerek kadrolaşmak olan 50/D statülü araştırma görevlileri, sorunlarının çözüme kavuşması için Ekim ayında unutulmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı