Son Dakika

Suriyeli anneler de çocuklarını geri istiyor!

Suriye’nin kuzeyinde ABD hamiliğinde etkinlik gösteren PKK/YPG terör örgütü, bölgede açtığı sözde eğitim kursları ile küçük yaştaki çocukları kaçırıyor.

GÜNDEM 23.01.2022, 04:35 23.01.2022, 11:36
17
Suriyeli anneler de çocuklarını geri istiyor!

Yüzlerce çocuk terör örgütü tarafından kaçırılırken, Suriyeli anneler ise bu zorbalığa başkaldırdı. Son günlerde çocuk kaçırmaların artması üzerine anneler, düzenledikleri basın açıklamaları ve kampanyalar ile çocuklarını terör saflarından kurtarmaya çalışıyor.Terör örgütünün çocuk kaçırmalarına karşı mücadele veren ve can güvenliği nedeniyle ismini gizlediğimiz bir aktivist yaşananlar ile ilgili gazetemize dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün şu ana kadar 500’e yakın çocuğu kaçırdığını ifade eden aktivist, “Çocukların, ‘devrimci gençlik’ adlı bir oluşum tarafından kaçırıldığını” belirterek, “Kaçırılan çocuklar, bu oluşum tarafından organize edilen kültür, düşünce ve askeri akademilerde eğitiliyor. Daha sonra terör saflarında ölüme gönderiliyor” dedi.
Çocuklarını geri isteyen ailelerin tarafından büyük bir baskı ve tehdit gördüğünü de aktaran aktivist, ailelerin, çocukları üzerinden tehdit edilmesi nedeniyle bugüne kadar susmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Artık aileler korkmuyor. Çünkü susmayan ailelerin çocuklarına kavuştuklarını gördüler ve bundan güç aldılar. Aileler, çocuklarını geri almak için daha kararlılar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı