Turhan Çömez'in jeneratör çalışmadı iddiası: İzah edilebilir yanı yok

İYİ Partili Turhan Çömez'in Yoğun bakımda insanlar elektriksiz kaldıkları için can verdi' iddiasına Sağlık Bakanlığı ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nden peş peşe cevaplar geldi.

GÜNDEM 01.03.2023, 12:30
Turhan Çömez'in jeneratör çalışmadı iddiası: İzah edilebilir yanı yok
İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Op. Dr. Turhan Çömez dün akşam deprem bölgesi İskenderun’dan katıldığı Halk TV canlı yayınında İskenderun Devlet Hastanesi ile ilgili ‘jeneratörler çalışmadığı için solunum cihazına bağlı hastalar öldü’ iddiasında bulunmuştu. Turhan Çömez’in iddiasına Sağlık Bakanlığı ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nden peş peşe açıklamalar geldi.
Turhan Çömez canlı yayında, “gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Elektrik olmadığı için oksijen tüpleri çalışmadığı için can verdiler. Bunu bana feryat ederek ağlayarak o hastanedeki doktor arkadaşlarım söyledi.” demişti.Turhan Çömez’den korkunç ‘jeneratör’ iddiası: Yoğun bakımda öldüler
Turhan Çömez’in bu iddialarına önce Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yalanladı. Bugün de Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:"Bugün bazı basın organlarında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerce asılsız bir takım iddialar ortaya atılmıştır. İskenderun devlet hastanemizde jeneratör çalışmadığı için hastalarımızın hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir. Ancak, depremden kaynaklı ağır hasara uğraması sebebiyle maalesef hastanemiz yıkıma uğramıştır. Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir bir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:
"Bugün bazı basın organlarında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerce asılsız bir takım iddialar ortaya atılmıştır. İskenderun devlet hastanemizde jeneratör çalışmadığı için hastalarımızın hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir. Ancak, depremden kaynaklı ağır hasara uğraması sebebiyle maalesef hastanemiz yıkıma uğramıştır. Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir bir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı