Türkiye'den teröre kınama, Rusya'ya taziye!

Rusya'da meydana gelen terör saldırısına Türkiye'den üst düzey kınama geldi.

DÜNYA 23.03.2024, 08:45
1
Türkiye'den teröre kınama, Rusya'ya taziye!
Moskova'da meydana gelen terör saldırısının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Moskova'daki terör saldırısını kınadığını belirtti ve Rusya halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti.

Bakan Fidan ile Lavrov'un telefon görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yayımladı. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Moskova’daki bir konser salonuna bu akşam (22 Mart) düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya Hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Moskova'da masum sivilleri hedef alan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, Rusya hükümetine ve Rus halkına taziyelerimi iletiyorum." açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda ölenlerin ailelerine ve Rusya Federasyonu vatandaşlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda sivilleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Rus halkının acısını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
70 üzerinde ölünün yüzlerce yaralının olduğu Moskova saldırısını DEAŞ terör örgütünün üstlendiği bildiriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı