Uygun fiyatlı Chery, Türkiye pazarına üç yeni modelle dönüyor

Çinli otomobil üreticisi Chery, yapay zekâ teknolojisine sahip otomobilleri ile sonbaharda Türkiye pazarına dönüyor. Uygun fiyatlı satılan otomobil Türkiye pazarına 3 SUV modeli ile giriyor.

EKONOMİ 20.08.2022, 18:45
2
Uygun fiyatlı Chery, Türkiye pazarına üç yeni modelle dönüyor
Çin'in global otomobil üreticisi Chery, üç farklı modelle yeniden Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor.
şirketi ilk aşamada, teknolojisini kendisinin geliştirdiği ACTECO serisi 1,6 lt’lik benzinli motorlarla donatılmış 3 SUV modelini Türkiye pazarında tüketicilerin beğenisine sunmayı planladığını duyurdu.
2022 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak 3 adet SUV modelinin arasından, sportif coupe SUV Omoda 5, 5 koltuklu kompakt SUV Tiggo 7 ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8 olacak.
Çin'in global otomobil üreticisi Chery'nin söz konusu modellerinin ‘Technology Chery’ konsepti kapsamında akıllı ağ bağlantısı kurabilen otomobiller olduğu açıklandı. 
Otomotiv alanında 13 binden fazla patente sahip Çin'in global otomobil üreticisi Chery şirketinin modelleri 80’den fazla ülkede rağbet görüyor.
Dünya genelinde 5 Ar-Ge merkezine sahip olan şirket otomobillerinde fikri mülkiyet haklarına tamamen kendisinin sahip olduğu ACTECO serisi motorları kullanıyor.
Şirket, sedan, SUV ve yeni enerji modellerini küresel piyasaya sürerken, Şili’de de yılın ilk yarısında kümülatif satışların yüzde 6,7’sini kapsayan bir performans sergiledi.
Şirket, Ağustos 2021’de Güney Afrika pazarına da girmişti. Öte yandan şirket, uluslararası pazarlar için ürün kategorilerini de genişletecek.
Chery, Ocak-Haziran 2022 döneminde yüzde 24,9 yıllık artışla 148 bin araç ihraç etti.
Cherry'nin modellerinde akıllı ağ bağlantısından yapay zekaya (AI) kadar birçok teknoloji bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı