YKS geç başvuruları için son tarih belli oldu?

YKS için normal başvuru süresi sona erdi. Başvuru yapamayan adaylar, geç başvuru tarihlerinde ücretin yüzde 50 fazlasını yatırarak işlemlerini tamamlayabilecek. YKS geç başvuruları ne zaman bitecek?

EĞİTİM 03.03.2021, 15:40
15
YKS geç başvuruları için son tarih belli oldu?
Üniversite sınavına başvuru yapamayan adaylar YKS geç başvuru tarihlerini merak ediyor.
 YKS geç başvuru tarihi belli oldu. YKS sınav ücretleri TYT, AYT ve YDT sınavlarının her biri için 90,00 TL olarak belirlendi. 
ÖSYM tarafından yayımlanan sınav ve başvuru takviminde yer alan bilgilere göre YKS geç başvuru tarihleri 17-18 Mart 2021 olarak açıklandı.
YKS için geç başvuru işlemi yapacak olan adayların yanı sıra, YKS'ye başvuran ancak, TYT ve/veya AYT ve/veya YDT'ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar da YKS geç başvuru tarihlerinde bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecekler ve geç başvuru sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilecekler.
Normal başvuru tarihleri arasında YKS'nin herhangi bir oturumuna başvuru yaparak sınav ücretini yatıran adaylar, sistemde kayıtlı oturum bilgilerini geç başvuru günlerinde değiştiremeyecekler.

Adaylar başvuruları elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabiliyorlar.

YKS sınav ücretleri TYT, AYT ve YDT sınavlarının her biri için 90,00 TL olarak belirlendi. Ancak Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek.
YKS geç başvuru ücreti her bir sınav için 135 TL olarak ödenecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı