Gübre fiyatları bir yılda yüzde 300 zamlandı!

Gübre fiyatlarının son bir yılda yüzde 300’ün üzerinde zamlandığını söyleyen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarımsal üretimde en önemli girdinin gübre olduğunu belirtti.

EKONOMİ 22.10.2021, 09:55
3
Gübre fiyatları bir yılda yüzde 300 zamlandı!
Gübre fiyatları, mazot, tarımsal ilaç ve elektriğe gelen zamlar ile çiftçinin girdi maliyetlerinin arttığını belirten Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, en yüksek yıllık artışın ise gübrede yaşandığını söyledi.

Adana'da şu an buğday ekiminin başladığını belirten Doğan, "Buğday, soğan, sebze ekimine başlayan çiftçilerimizin bu ürünlerde daban gübresi kullanması gerekiyor. Gübre fiyatları, üretimde en önemli kalem, bu yıl fiyatlardaki yüksek artış sebebiyle, çiftçi gübre kullanımını azaltmak zorunda kalacak, bu sebeple yeterli ve kaliteli ürün elde edemeyen çiftçi zarar edecek, bu da ülke ekonomisine zarar verecektir" dedi.

Döviz kuruna bağlı olarak da zamlanan gübre fiyatlarının üreticileri zor durumda bıraktığını söyleyen Doğan, tarımsal girdilerde en çok artışın dünyada yaşanan doğalgaz krizi sebebiyle, hammaddesi doğalgaz olan azotlu gübrede görüldüğünü ifade etti.
"Azotlu gübrede yaklaşık yüzde 300’e yakın artış olduğunu ve pandemi sürecinde önemi daha da ön plana çıkan tarım sektöründe, sürdürülebilir üretimin de önemine değinen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Tarım Bakanlığımızın, gübrede en az yüzde 50 teşvik ve destek vererek, çiftçilerimizin üretimini sürdürmesine yardımcı olmalıdır" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı