19.01.2022, 18:18 51

Masum değiliz  

Amerika’da, iki siyahi birbirine zenci dese bu şaka olur ama siyahi olmayan biri bunu dediğinde, büyük kavgalar çıkar. 

Sezen Aksu tartışması da buna benziyor. Evet, üzerinde düşünülmesi gereken sosyo-psikolojik bir reflekstir bu. Sahi insanoğlu bunu niye yapar? 

Niçin ötekinin yaptığı gözümüzde dev olur da, biz kendi irtikap ettiklerimiizi tasavvurumuda tahfif ederiz? 

Bizden gibi görünmeyene karşı bir öfkemiz var çünkü. Önyargılarımızı yargılamalıyız önce belki de. 

Muhabbet, ceketimizin astarı altında kaybettiğimiz yitik. 

Oysa ki, Allah resulü " Her Ademoğlu hata yapar ama en hayırlıları tevbe edenlerdir" buyurur. Hiç birimiz masum değiliz. Hata yapmak mukteza-i beşeriyettir der eskiler. 

Bir ezgi nakaratı geldi birden  aklıma bunları yazarken 

Masum değiliz 

Eller günahkar 

Diller günahkar 

Bir çağ yangını bu 

Bütün dünya günahkar 

Sahi biz İlahilerimize bakalım biz evvela. 

Evet bu kopan gürültü, bence Sezen’in muhafazakar kesimden olmamasından kaynaklanıyor. 

Sahi, ilahilerimize bakalım biz evvela. 

Yetiş ya Gavs, ya Muhammed” diyor bir İlahi de. Bu şirk değil mi? Her namazda okuduğumuz " ancak sana ibadet ederiz ve ancak senden yardım bekleriz" ayetine ters değil mi? Allah'a yapılması gerekenin bir başkasına yapılması ve sadece O'ndan istenmesi gerekenin bir başkasından istnemesi. Bu şirk değil de nedir? 

 “Mahşerde nebiler bile senden medet ister” şeklinde bir İlahi var. Oysa ki bu ifade de Kur'an'a oldukça aykırı bir öğreti. Allah resulü diğer nebilerden farklı değildir vahyin dilinde. Bakara suresinde müteaddit defa okuduğumuz "lâ nüferrigu beyne ehadin min rusulih" yani "Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz" ayetini kulaklarımız duyar mı? 

Kula kul olmamak için bir ömür savaşan ve kula kul olmama prensbinin esas olduğu tevhid dininin son nebisine "Gel şefaat eyle kenter kuluna" şeklindeki ifade söylenecek söz müdür? 

Birileri peygambere kul olmadan Allah'a kul olunmaz dediğinde kimsenin sesinin soluğunun çıkmaması ama dinen de tevil edilebilecek bir hususta bu kadar gürültü çıkması biraz anormal değil mi? 

İsmet doktrini biraz da yanlış anlaşılmalara sebep olan. Resuller hatasız mı? Kur'an'a göre hayır. Yunus a.s. balığın karnında "inni kuntu minezzalimin" yani "ben zalimlerden oldum" diyordu. Kur'an'ın altı yerinde peygamberlerin de hata yapabildikleri vurgulanır ki, hatadan münezzeh ve müberra olanın sadece Allah olduğunu hatırlayalım. 

Sezen Aksu, kendi babası tarafından da yaralıdır. Adem babadan önce kendi babasıyla olan iletişimine de bakmak lazım. 1970'li yıllar Sezen'in genç kızlık yılları. Babası ise, o tarihte malum bir cemaatin önde gelen isimlerinden. O yıllarda, o camianın müziğe ve özellikle bir kadının şarkı söylemesine nasıl baktığı düşünülürse, bu konuya çok fazla  psikanalitik mi yaklaşmış oluruz bilemeyeceğim? 

Amerika'da evanjalistler de sahte gündemler üreterek, halkları manüpüle ediyorlar. Öyle zannediyorum ki, bir cemaat evinde kalan Enes isimli genç tıb öğrencisi idam edince, oradan çıkan gürültüyü bir başka gürültü ile bastırma gayreti bu kopan fırtına. 

Lakin bir konu gündem olunca da konuşmak ve yazmak gerekiyor. Sosyal medyada da olsa linç eden zalim, linç edilen mazlumdur. Mazlum'un kimliğine bakılmaksızın yanında olmak gerekir.  

Ben Sezen Aksu'yu severek dinlerim ve dinlemeye devam edeceğim. 

Eller günahkar 

Diller günahkar 

Masum değiliz 

 

Selam ve dua ile 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı