AKP ile MHP ittifakında derin çatlak: Hadsize had böyle bildirilir!

AKP ile MHP arasında kriz büyüyor. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a bir tepki de MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu'ndan geldi.

SİYASET 25.10.2022, 16:45 25.10.2022, 17:09
2
AKP ile MHP ittifakında derin çatlak: Hadsize had böyle bildirilir!

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında "Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" sözlerine MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli'nin ardından MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu dan sert tepki geldi.
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir" ifadelerini kullanarak Ünal'a tepki gösterdi. 
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a Bahçeli'nin ardından tepki gösteren MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım da "Hadsize had böyle bildirilir. Ağzınıza sağlık Sayın Genel Başkanım, milletin yüreğine su serptiniz." ifadelerini kullandı.
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal gençlik buluşması ve konferans etkinliklerinde şu ifadeleri kullanmıştı
"Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir."  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı