ANTAKYA’NIN “HALİ” REZALET DURUMDA

Antakya ilçe merkezinde yer alan ve yıllara meydan okuyan sebze ve meyve halinin içler acısı durumu tepkilere yol açıyor.

YEREL HABERLER 22.04.2021, 17:57 22.04.2021, 18:20
91
ANTAKYA’NIN “HALİ” REZALET DURUMDA

Taze ürünlerin tüketiciye zamanında ulaşması adına zamana karşı yarış verilen halde rızkını arayan toptancısı, hamalı, arabacısı, çaycısı, zor ve sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda kalıyor.

Hal esnafı Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır söz verilerek yapılmayan modern ve çağdaş bir yapıdan umudunu kesmiş gözüküyor.

Hal Kompleksi’ndeki trafik sorunu, çevre kirliliği, sinek ve haşere ile mücadele ve su baskınları gibi birçok sorunla başa çıkmak zorunda kalan hal esnafı çözüm için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden çözüm bekliyor.

Milyonlarca insanın sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan toptancı halinde geceden sabahın erken saatlerine kadar çalışan esnaflar çalıştıkları ortamın bir an önce değişmesini, yenilenmesini talep etti.

TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR SEBZE HALİ YOKTUR

İş yapmakta zorlandıklarını belirten esnaflar; “Sebze halimiz çok küçük. Esnaf kalabalık bu yüzden kaldırmıyor. Araçlarımız çok. Kim nerden nasıl geçecek bilmiyor. Bir araç yük aldığı zaman diğer araçlar beklemek zorunda kalıyor. Saatlerde hal içerisinden çıkamıyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir sebze hali yoktur. Bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Ekmek kazanmak için geldiğimiz sebze halinde günde bir sefer iş yapabiliyoruz. Halin yolları berbat durumda. Bir düzen yok.” Dedi.

HALE GİREN ESNAF BURADA MAHSUR KALIYOR

Bu görüntüyü hiç kimsenin iyi bulmayacağını belirten esnaflar; “ Koskoca Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sebze hali bu durumda olmamalı. Burada çalışanların tamamı bu durumdan memnun değil. Diğer ilçelere bakın, en küçük semt pazarları bile buradaki sebze-meyve halinden daha büyük. Burada ne tüccar iş yapabiliyor, ne esnaf malını doğru düzgün indirebiliyor, ne doğdu dürüst alışveriş yapılabiliyor. Yani anlayacağınız sıkıntı üstüne sıkıntı. Hale girecek bir esnaf arkadaş saatlerce burada kalmak zorunda kalıyor. Aldığım ücretin 6 lirasını Hatay Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü’ne veriyorum bana kalansa 24 lira. Bu duruma el atmaları gerekiyor. Hatay Büyükşehir oldu, iki dönemdir yapılmasını bekledik ama hala yapılması. Artık dua ediyoruz bir deprem olsa da burası kullanılmayacak hale gelse. Gaziantep ilinden örnek alsınlar. Oraya  en güzel modern bir sebze hali yapıldı. Dünya’nın en berbat sebze hallerinin başında çok överek söyledikleri medeniyetler kentin Antakya’da bulunuyor. ” Diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı