“Ahlâk ve maneviyat bayrağı yeniden göndere çekilmeli”

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 8’inci Olağan Kongresi’nde tek listeyle yapılan seçimlerde Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç güven tazeledi.

GÜNDEM 28.09.2022, 07:35
“Ahlâk ve maneviyat bayrağı yeniden göndere çekilmeli”
Saadet partisi Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 8’inci Olağan Kongresi geçtiğimiz gün coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve tek listeyle gidilen kongrede Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç güven tazeledi. Kongreye MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç, Saadet Partisi İzmir İl Sorumlusu Zekeriya Hazırbulan, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı Üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Kongrede konuşan MİLKO Genel Sekreteri Tongüç, Millî Görüş olarak bir reçete sunduklarını belirterek, “Sunduğumuz reçete ile birlikte ülkenin nasıl mutlu olacağını, nasıl kurtulacağını anlatmak üzere bir çalışma yapıyoruz ve milletimizin önüne çıkıyoruz. Milletin başında bulunan badirelerin atlatılabilmesi için Millî Görüş misyonuna dönmekten başka çaresi yoktur. Bir an evvel Millî Görüş’ün önce ahlak ve maneviyat bayrağını yeniden göndere çekilmeli. Daha sonra faizsiz ekonomi politikalarını uygulamak suretiyle milleti inim inim inleten bu ekonomik politikalardan vazgeçerek, daha sonra izzetli ve şahsiyetli bir dış politika üzerinden memleketin kurtuluş çarelerini uygulamak zorundayız. Milletimize yeniden çarenin var olduğunu ve gelmekte olan büyük çığın önüne geçebilecek sapasağlam bir görüşün diri ve ayakta olduğu gösteriyor ve bu noktada milletimizi bu kutlu yürüyüşe davet etmek üzere çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi bayrağındaki beş tane yıldıza dikkat çeken İlyas Tongüç, “Neyi ifade ediyor bu beş yıldız? Millî Görüş’ün bugüne kadar kurduğu beş tane partinin her birini birer yıldız olarak astığımınız ifadesidir. Bu, halkımıza şunu haykırıyor. Senin alın terini, göz nurunu, bir takım dış çevrelere ve işbirlikçilere, sömürgen bir takım yapılara kaptırmamak için senin uğrunda verdiğim partiyi bil demektir. Eğer bir gün gelir de Millî Görüşçüler 105 tane partiyi senin alın terini, emeğini bir takım dış mihraklara ve sömürgecilere vermemek için feda etmek zorunda kalırsa, bu 105 partiyi bu uğurda verecek ve asla bu duruşundan vazgeçmeyecektir” diye konuştu.
Saadet Partisi Kongrede bir konuşma yapan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise Millî Görüş tarihini işaret ederek, “Bir takım insanlar Saadet Partili kardeşlerimize dışardan nasihatlerde bulunuyorlar. Rahmetli Erbakan Hoca’mızın kemiklerine sahip çıktıklarını söylüyorlar. Bunu söyleyenlere dönüp bir baktığımızda 20 sene evvel sırtına hançeri saplayanlar olduğunu görüyorum. Zina konusunda ders vermeye kalkanların, LGBT konusunda ahkâm kesmeye kalkanların bu ülkede zinayı serbest bıraktıklarını görüyorum. Faize nas diyenlerin geçmişte ‘faiz dünya gerçeğidir’ dediğini hatırlıyorum. Bize ders vermeye kalkanlara şunu ifade etmek istiyorum. Pusulasını kaybetmişlerin bizlere adres tarif etmeye asla hakları yoktur. Pusulasını kaybedenlerden adres tarifi alacak değiliz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı