AKP'de Soylu rahatsızlığı: Milletvekilleri isyan bayrağını çekti

Sedat Peket'in Türkiye'yi sarsan açıklamalarıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya AKP içinden milletvekilleri isyan bayrağını açtı.

GÜNDEM 10.06.2021, 09:55
6
AKP'de Soylu rahatsızlığı: Milletvekilleri isyan bayrağını çekti
AKP'de aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili parti grup yöneticileriyle görüşerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili rahatsızlıklarını iletti.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahip çıkmasına rağmen Bakan Soylu’nun açıklamalarıyla ilgili parti içinde tartışmalar devam ediyor.
Peker’e koruma verilmesinde, kendisinden önceki bakan veya bürokratları işaret eden Soylu’nun açıklamalarına AKP'de İçişleri Bakanlığı ve emniyet müdürlüğü yapmış isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili rahatsızlığını parti yönetimine bizzat iletti.
Soylu'nun açıklamalarından rahatsız olan milletvekillerinin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedikleri, ancak yapılan iç değerlendirmelerde Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.
Soylu’nun Habertürk televizyonundaki açıklamalarına tepki göstereren milletvekilillerinin, Soylu hakkında “kendisinden önceki dönemi yok saydığı, hatta zan altında bıraktığını” ifadelerini kullanıldığı kaydedildi.
Soylu'dan rahatsız olan milletvekillerinin, “gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın” şeklindeki görüşü bildirdikleri kaydedildi.

AKP'de aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili parti grup yöneticilerine görüşerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili rahatsızlıklarını iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sedat Peker’in Türkiye'yi sarsan iddları üzerinden hedef aldığı Süleyman Soylu’ya, videoların yayınlanmasından yaklaşık 3 hafta sonra grup toplantısında yaptığı konuşmayla sahip çıkmıştı.
Ayrıca, Binali Yıldırım’ın da oğlu üzerinden hedef alındığını belirteren Erdoğan, “Bu tezgahı bozacağız” açıklaması yapmıştı.

AKP içinde Soylu ile ilgili bir başka rahatsızlık konusunu ise geçen hafta sonu Afyonkarahisar’a bağlı Güney beldesinde yapılan seçimler öncesinde yapılan miting oldu.
Bakan Soylu’nun koronavirüs salgını kapsamında bir taraftan kısıtlamalar konusunda sert cezalar için talimat verirken diğer taraftan Afyonkarahisar'ın Güney beldesinde miting ve konvoy yapması ise AKP'de ayrı bir tartışmaya yol açtı.

Sedat Peker, yayınladığı videolarda İçişleri Süleyman Soylu’nun kendisine koruma verdiğini iddia etmişti.
Bakan Soylu, TRT’deki programda, Sedat Peker’e korumanın kendisi bakanlık görevine gelmeden 1,5 yıl önce verildiğini ifade etmişti. Bakan Soylu 25 Mayıs’ta Habertürk televizyonunda katıldığı programda da koruma polisi verilmesi konusunda yine kendisinden önceki dönemi, hatta halen AKP Erzurum Milletvekili olan Selami Altunok’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü dönemini ima etmişti.
Soylu, “16 Ocak 2015. DHKP/C’nin Sedat Peker’e, ilgili kişiye tehdit. 26 Ocak 2015 ‘ben koruma istemiyorum’, daha sonra ‘ben istiyorum’ diyor. Tekrar komisyon toplanıyor, istihbarat ve terör biraraya geliyor ve kendisine koruma veriliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu da zannediyorum Mustafa Çalışkan. Şimdi şu adam, Nurettin Demir. Kadıköy eski ilçe emniyet müdürü. Kardeşi Nurten Demir, 1992’de DHKP/C’den öldürdü, diğer kardeşi DHKP/C ile iltisaklı. Sonra bu kişi ne olmuş? FETÖ’den ceza yemiş” açıklaması yaptı.
Bakan Soylu'nun bu açıklamanın sonrasında Anadolu Ajansı, “Sedat Peker’e verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi” başlıklı bir haber yayımladı. 
Bu haberin ardından Altunok, yazılı açıklama yaparak habere tepki gösterdi. “Resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” diyen Altunok, “Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir” görüşüne yer verdi.
Bu açıklamanın ardından Anadolu Ajansı haberini güncelleyerek Altunok’un ismini çıkardı, ilk tweet paylaşımlarını da sildi.

Bakan Soylu, kendisi hakkındaki iddilara dair konuk olduğu bir televizyon programında “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” iddiasını gündeme getirmişti.
Canlı yayında ısrarlı sorulara rağmen isim açıklamayan Soylu, savcılığa çağırılması halinde 10 bin dolar alan ismi açıklayacağını söylemişti. Bakan Soylu, Peker'den 10 bin dolar alan ismi açıklamazken, Peker yayınladığı son videoda, AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’e “çanta çanta para verdiği” iddiasında bulunmuştu.
Öte yandan CHP’nin, “10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması” için yazılı başvuruda bulunduğu TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise 27 Mayıs’ta İçişleri Bakanı Soylu’dan bu konuda bilgi istemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı