Son Dakika

Biden-Putin görüşmesi sonrası anlaşma sağlandı

Bugün Cenevre'de ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelen Rusya lideri Putin, görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 16.06.2021, 23:05
Biden-Putin görüşmesi sonrası anlaşma sağlandı
Bugün, İsviçre'nin Cenevre kentinde  ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi. 
İlk aşamada Putin, Biden ve dışişleri bakanları Sergey Lavrov ile Antony Blinken bir araya geldi. Dar kapsamlı görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Bu aşamadan sonra çoğunlukla danışmanlardan oluşan heyetler arası görüşmeye geçildi. Bu görüşme de dört saat sürdü.
Görüşmenin ardından Putin, açıklamalarda bulundu. Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Rus ve ABD büyükelçilerinin yeniden görevlerine dönüşü konusunda anlaştık. Stratejik silahsızlanma konusunda Rusya ve ABD arasında çalışma başlatacağız. Son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik, her iki taraf da ortak zemin bulmak amacındaydı. Görüşmede Biden ile aramızda hiçbir düşmanlık yoktu.
Siber saldırılar konusunda ABD'den herhangi bir yanıt alamadık. Ukrayna konusundaki amacımız Minsk Anlaşmasının uygulanması. 
ABD'deki siber saldırılar yine ABD kaynaklı. Siber saldırılarla ilgili olarak ABD ile kapsamlı bilgi paylaştık. Navalny Rusya'daki kanunları ihlal ettiğinin farkındaydı, kendisi birçok suç işlemiş bir kişidir. Kaçak konumunda olduğunu bile bile Rusya'ya döndü tutuklanmayı kendisi istedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı