CHP'den Muharrem İnce'ye 'Davutoğlu' ve 'Babacan' yanıtı

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nı destekleme şartını açıklaması sonrasında CHP'den anlamlı bir yanıt geldi.

GÜNDEM 05.05.2023, 11:50
2
CHP'den Muharrem İnce'ye 'Davutoğlu' ve 'Babacan' yanıtı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin "Davutoğlu ve Babacan çıksın, kayıtsız destek vereceğim, hiçbir şey istemiyorum" açıklamasına  CHP'li Engin Özkoç'tan dikkat çeken yanıt geldi.

NTV canlı yayına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Beraber güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

"Yani İnce'ye olumlu bir yanıt veremiyorsunuz öyle mi?" sorusuna karşı çıkan Özkoç, "Hayır çok olumlu bir yanıt veriyoruz. Diyoruz ki sizinle bizim istediğimiz şey eğer cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz" diye yanıtladı.
"Biz kesinlikle sizinle yarışmıyoruz. Aslında sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Bu sistem doğru bir sistem değildir. O yüzden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Beraber güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz. Biz kimin ne kadar oy aldığına bakmıyoruz. Bu güzel ülkede her çeşit görüşü temsil eden siyasi partileri farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin seçimlerde temsil edilmesinden yanayız. Biz diyoruz ki, biz bu ülkede yaşayan insanların temsil edilme hakları ellerinden alınmıştır Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yüzde 51 ile. İşte biz bunu ortadan kaldırıp birlikte artık daha demokratik bir seçimin yarışın olabileceği parlamenter sistemi birlikte inşa edelim diyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı