Dağ, fare doğurdu!

Büro Memur-Sen Başkanı Yusuf Yazgan, “3600 düzenlemesiyle dağ fare doğurmuştur. Ek gösterge düzenlemesi mevcut haliyle bizler için hüsrandır ve kabul edilemez” dedi.

GÜNDEM 21.06.2022, 05:35
2
Dağ, fare doğurdu!
Büro Memur-Sen, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı. Düzenlemenin eksik ve kapsayıcılıktan uzak olduğunu açıklayan sendika, 2 aşamalı eylem planlarının ilkini gerçekleştirdi.

15 Haziran’da başlayan eylemlerin ilk gününde, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Kızıl, Fatih Acar, Halil Küçükdevlet ve Kaan Çetinbaş’la birlikte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’a ziyarette bulundu. 3600 ek gösterge düzenlemesine karşı hazırlanan itiraz ve taleplerin yer aldığı mektubu teslim etti.

3600 ek gösterge düzenlemesini açıklandığı şekliyle kabul etmeyeceklerini ifade eden Yazgan, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerin devam edeceğini söyledi. Bazı meslek gruplarının yüzünü güldüren düzenlenmenin büro hizmet kolu ve genel idari hizmetler sınıfı için büyük bir hüzne dönüştüğünü belirten Yazgan, “3600 düzenlemesiyle dağ fare doğurmuştur. Ek gösterge düzenlemesi mevcut haliyle bizler için hüsrandır ve kabul edilemez” dedi.

 Yakın zamanda faaliyete geçen bekçi kadrolarına 3600 ek gösterge verildiğini ifade eden Yazgan, devlete yıllarını vermiş il müdür yardımcısı, şube müdürü, yazı işleri müdürü, merkez müdürü, ilçe müdürü, uzman kadroları ve şef gibi idari kadrolara 3600 verilmemesinin büyük hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve TBMM’ye seslenen Yazgan, “Kurumlarda çalışma barışının bozulmaması için ek göstergeler genel yetkili sendika Büro Memur-Sen’in teklifleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir” diye konuştu. Yazgan, yardımcı hizmetler sınıfına 1. derecede 3000, diğer hizmet sınıflarına ise 1. derecede en az 3600 verilmelidir” çağrısında bulundu. Yazgan, tam gün iş bırakma dahil geniş kapsamlı bir eylem planını hayata geçirdiklerine belirterek, “Meclis aşamasında taleplerimizin karşılanmaması durumunda eylemlerimiz artarak devam edecek” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı