Devlet Bahçeli analizi: AKP'de ipler elinde, gitsin dediği gidiyor!

Gazeteci Murat Yetkin, kaleme aldığı yazıda "Seçimlere 7 ay kadar kala Bahçeli’nin şapkasından çıkacak yeni tavşanlar, Erdoğan’ın diken üstünde tutacak gibi" dedi.

GÜNDEM 01.11.2022, 11:20
2
Devlet Bahçeli analizi: AKP'de ipler elinde, gitsin dediği gidiyor!
Gazeteci Murat Yetkin, Mahir Ünal’ın AK Parti Grup Başkanlığı'ndan istifası sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilişkin dikkat çeken bir analiz kaleme aldı. Yetkin,  Grup Başkanvekilliği görevinden “affını isteyen” Mahir Ünal’ın bu istifasının ardında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ağırlığına dikkati çekti.

“2002’den bu yana Bahçeli seçim dediğinde seçim, referandum dediğinde referandum yapılıyor, Bahçeli’nin hapisten çıksın dediği çıkıyor, kabinede kalsın dediği kalıyor ve gitsin dediği gidiyor” diyen Yetkin, “Mahir Ünal’ın AK Parti Grup Başkanlığından gidişinde Bahçeli’nin tepkisini hesaba katmamak siyasi miyopluk sayılır” yorumunu yaptı.

Murat Yetkin devamında şunları kaydetti:
“Bahçeli’nin Türk siyasetinde yaşayan en başarılı taktik ustası olduğunu kabul etmek zorundayız. Yüzde 10 civarında dalgalanan oy oranını manivela gibi kullanarak neredeyse bütün stratejik konularda AK Parti iktidarının politika ve kadroları üzerinde gerek duydukça kullandığı söz sahibidir. Bunu Erdoğan’a en zor zamanlarında verdiği destek ve ona ‘Yüzde 50 + 1 oy’ sistemini kabul ettirerek kendisine ve MHP’ye mecbur bıraktırmak suretiyle sağlamıştır. Bahçeli’nin AK Parti iktidarı üzerinde tartışılmaz bir özgül ağırlığı bulunuyor. Seçimlere 7 ay kadar kala, Bahçeli’nin şapkasından çıkacak yeni tavşanlar muhalefet liderleri kadar, hatta onlardan çok Erdoğan’ın diken üstünde tutacak gibi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı