Erbakan Hoca yapmıştı simdi yıkılıyor

Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın büyük emekleriyle kurulan BİRKO AŞ’nin içindeki binaların yıkılması doğrultusunda karar alındı.

GÜNDEM 13.09.2021, 04:35
12
Erbakan Hoca yapmıştı simdi yıkılıyor
Vaktizamanında Niğde ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılarda bulunan tesisin içindeki binaların yıkılmasına dönük alınan kararda ekonomik gerekçelerin rol oynadığı öğrenildi.
Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın büyük emekleri bulunan BİRKO AŞ’nin kimi binalarının yıkılması doğrultusunda alınan kararda ekonomik gerekçelerin rol oynadığı kaydedildi.

Birleşik Koyunlulular Men. Tic. ve San. AŞ’de (BİRKO) 2020 yılında gerçekleştirilen seçimli genel kurulda yönetime Hasan Türkeş başkanlığındaki isimler seçilmişti.
Yeni yönetim, şirket faaliyetlerinin Sermaye Piyasası Kurulu’na bildirilmesi için 2021’de genel kurul toplantısı yaparken genel kurulun toplantı gündeminde seçim maddesi olmamasına rağmen bir grup, divan başkanlığına seçim maddesi de eklettirmişti. BİRKO AŞ’de finansal durumun kötüye gittiğini öne süren grubun talebiyle genel kurula seçim maddesi eklenmiş ve yapılan seçimde mevcut yönetimin azline ve yeni yönetimin seçilmesine karar verilmişti. Söz konusu seçimin ardından BİRKO AŞ’de başkanlığa Mehmet Bedir gelmişti.

BİRKO AŞ’de gerçekleştirilen sıra dışı seçimle birlikte seçilen yönetimin şirketin sürekliliğini öne sürerek şirkete ait altı parseldeki binaların tamamının yıkılmasına yönelik karar aldığı öğrenildi.
nKonuya ilişkin olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) duyuruda bulunulurken binaların yıkımından elde edilen hurdalar için ihale açılması noktasında yönetim kurulunun yetkilendirildiği de belirtildi. Niğde’nin ilk sanayi kuruluşu olan ve kuruluşunda Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın büyük emekleri bulunan BİRKO AŞ’nin kimi binalarının yıkılması doğrultusunda alınan kararda ekonomik gerekçelerin rol oynadığı kaydedildi. Göç veren bir ilin göçünü durdurmayı başaran ve yarım asırdır Niğde’nin sanayi lokomotifi olan BİRKO AŞ’nin içerisine düştüğü hal yürekleri sızlattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı