Fehmi Koru, AKP'li bakanların sözleriyle şaştı kaldı! Nasıl yani...

Gazeteci Fehmi Koru, AK Partili bakanların son günlerde tepki çeken çıkışlarını sıralayıp şaşkınlığını gizleyemedi. Fehmi Koru, “İleride bu günleri değerlendirirken bol bol tebessüm edeceğiz…” dedi.

GÜNDEM 18.07.2022, 09:55
1
Fehmi Koru, AKP'li bakanların sözleriyle şaştı kaldı! Nasıl yani...
Gazeteci yazar Fehmi Koru bugünkü yazısında AK Parti hükümetin bakanlarından Bekir Bozdağ, Derya Yanık, Nureddin Nebati ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun son günlerde yaptığı ve tepki çeken sözlerine yüklendi.
Avrupa Konseyi’nin Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Osman Kavala hakkındaki kararını uygulamadığı için  yaptırım süreci başlatacağını duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dün akşamki yayında, “‘Biz o konuda AİHM kararına uyduk’’ açıklamasında bulundu. Fehmi Koru da bugünkü “Bakanlar konuşuyor.. Gazeteler yazıyor.. Bendeniz gelişmeleri şaşkınlıkla izliyorum…” başlıklı köşe yazısında, “Nasıl yani? Anlaşılan bakan, kurucu üyelerine karşı yaptırım kararı almayı içine sindiremeyen Konsey üyelerine, ‘‘Siz ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin, ne kararı alırsanız alın, biz istediğinizi yerine getirmeyeceğiz’’ mesajı vererek yaptırım sürecini hızlandırmak istiyor. Üzerinde ne kadar düşünürsem düşüneyim, açıklamasına bundan başka bir anlam veremedim. İyi de neden? Benim bu soruya bir cevabım bulunmuyor.” diye yazdı.
Gazeteci Fehmi Koru, “2023 seçimlerinde milletimizin sandıkta yeniden bize bu görevi tevdi etmesiyle beraber inşallah Türkiye’nin şahlanışını bir yüzyıl daha durduramayacaklar.” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sözlerini anlamakta zorlandığını ve şaşkınlıkla izlediğini söyledi. Fehmi Koru, Bakan Yanık'a “Kimden söz ediyor bu bakan Allah aşkına? Kamuoyu yoklamaları ve meydanlar tam aksine sinyaller verirken nasıl bu kadar emin konuşabiliyor?” sözleriyle tepki gösterdi. 
Fehmi Koru, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de “2002 yılında sadece 1 milyon haneye sosyal yardım hizmeti verilirken pandemi yardımları hariç tutulduğunda, (bu yardımlarla) 2021 yılında 4,3 milyon ailemize ulaşılmıştır.” açıklamasını, “Fakir-fukara sayısı iktidarımızda arttı’’ demenin bir başka biçimi bu cümle.” ifadeleriyle eleştirdi.
Fehmi Koru, KYK borcu faizlerine gelen tepkilerin ardından, ‘‘Bu artışın faizle ilgisi yok, yurt hizmetleri kanununda olan bir maddeyi uyguluyoruz’’ şeklinde açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu da eleştirdi.
Fehmi Koru, “Gerçekten anlaşılır gibi değil. Eskiden olsa, Ankara’da gelişmeleri yakından izleyen ve sözlerin sahiplerini benden iyi tanıyabileceklerini düşündüğüm meslektaşlara ulaşıp beni aydınlatmalarını isteyebilirdim. İşe yaramayacağını biliyorum. Bildiğim bir şey daha var: İleride bu günleri değerlendirirken bol bol tebessüm edeceğiz…” dedi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı