İsmail Kılıçarslan'dan ekonomi sitemi: Savunulacak bir tarafı kalmadı

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, artan akaryakıt fiyatları, kira fiyatları kıskacında yaşanan duruma dikkat çekerek, “Olanın bitenin çok da savunulacak bir tarafı kalmadı zaten.” dedi.

GÜNDEM 14.06.2022, 10:35
3
İsmail Kılıçarslan'dan ekonomi sitemi: Savunulacak bir tarafı kalmadı
Yazar İsmail Kılıçarslan ekonomik krizin derinden yaşandığı Türkiye’de millet olarak tasarruflu davranmadığımıza dikkat çektiği köşe yazısında, “Zannederim tasarruf etmek, bizim millete göre bir şey değil. Belki çok da zorlamamak lazım. Yahu durun. Vallahi olanı biteni savunmuyorum. Olanın bitenin çok da savunulacak bir tarafı kalmadı zaten.” dedi.
Akaryakıt fiyatlarından pahalılığı vurgulayan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, “İstanbul’dan İzmir’e 1.000 lira yakıt parası ödedim. Ev sahibim 3.500 lira olan kiramı 7.000 lira yaptı. Üstelik “Ocakta yine konuşacağız” dedi. 94 liraya satılan 350 sayfalık, normal kapaklı kitap gördüm. Üsküdar’da simit 4 lira yahu, daha ötesi var mı?” değerlendirmesinde bulundu.
Ekonomik kriz olduğunu kabul eden yazar İsmail Kılıçarslan, “Sadece şunu bir soru olarak soruyorum: Zaten hep ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olan dar gelirliler hariç, ekonomik krizle mücadele etme azminde olan herhangi insan topluluklarını niçin görmüyoruz güzel yurdumuzda? Bağlamı biraz farklı tabii ama soru şu: İnsan, İphone13’ü yok diye ailesine, işine, memleketine küser mi?” diye sordu.
Yazısında, belediyelere teklifte bulunan İsmail Kılıçarslan, şöyle devam etti:
“Elbette bizimki gibi ülkelerde üretimi ve yatırımı durdurmak, ekonomik krizi çok daha sert hissetmek anlamına gelir. O yüzden merkezi hükümetin yatırımlarına “azaltarak da olsa” devam etmesi neredeyse kaçınılmazdır. Peki ama ya belediyeler? Bütün büyük yatırımları durdurup “ekonomik kriz bitene kadar şehrimde her ihtiyaç duyana ekmeği 1 liraya vereceğim, domatesi 2 liraya satacağım, sütün litresini 3 liraya ulaştıracağım” demek, bunu da şehrin esnafıyla organize etmek çok zor bir mesele mi? Bunu, “çok zor değil” anlamında söylemiyorum. Cidden bilmiyorum bunun zorluklarını. O bakımdan “gerçek bir soru olarak” orta yere bırakıyorum bunu. “Ekonomik krizin bunaltıcı etkisi ortadan kalkana kadar yapılsa, yapılabilse bu, güzel olur” manasında bir teklifte bulunuyorum. Çünkü artık yardım kolisini de geçti iş, ihtiyaç kartını da bana kalırsa. Bu yangına su yetiştirebilecek ilk ve önemli organizasyonsa yerel yönetimler.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı