İşte Millî Görüş’ün yüz akları…

Milletimizin manevi gücünden ilham alan Millî Görüşçü Kuruluşlar, her acıda bir bir yaraları sarmayı sürdürüyor…

GÜNDEM 03.03.2023, 04:35
8
İşte Millî Görüş’ün yüz akları…
Haber: Ali Ekber
Ülkenin yaşadığı her acıda en ön safta yer alarak yaraları hep beraber sarmaya çalışan Millî Görüşçü Kuruluşlar, son yaşanan depremde de milletimizin yüz akı kuruluşlar oldu. İlk andan itibaren bütün çabasını milletin yarasını sarmaya, derdini gidermeye adayan kuruluşlar, halen gece gündüz demeden sahada çalışmasını tüm azmiyle sürdürüyor.



Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden üç hafta geçti. 10 ili etkileyen ve 46 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan deprem, ülkeyi derinden sarsarken, depremin yaralarının sarılması için Saadet Partisi başta olmak üzere Millî Görüşçü Kuruluşlar, deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. İşte Millî Görüş’ün yüz akı olan o kuruluşlar: Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cansuyu, AGD Avrupa, Şuurlu Öğretmeler Derneği (ÖĞ-DER), Uluslararası Millî Görüş Yardım Organizasyonu (IMG), Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER), Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER), EHAD ve Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği (YENİAD).

Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan illerde sahaya ilk inen kuruluşların başında Millî Görüş Hareketi’nin sivil toplum kuruluşları olarak bilinen MİLKO’lar oldu. Tüm teşkilatlarıyla sahada çalışmalarını gerçekleştiren kuruluşlar, arama kurtarma çalışmalarından yardım faaliyetlerine, psikolojik desteklerden çocukların eğitimlerine kadar her alanda depremzedelerin yanında oldu.

Kahramanmaraş ve çevre illerinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Saadet Partisi, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu başkanlığında kurduğu Acil Koordinasyon Merkezi’yle deprem felaketindeki gelişmeleri anbean takip etti. Genel başkan yardımcıları ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle deprem bölgelerinde sahaya inerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Deprem bölgelerinden başkent Ankara’ya gelen yüzlerce depremzedeye parti binasını açarak bir ilke imza atan Saadet Partisi, ayrıca il teşkilatlarıyla da depremden etkilenen illerde çalışmalar yürüttü. Ankara İl Başkanlığı, deprem felaketinden psikolojik olarak en çok etkilenen çocuklar için bölgeye “Hayal Otobüsü” gönderirken Bursa, İstanbul ve Konya başta olmak üzere bütün il teşkilatı deprem bölgelerine yardım TIR’ları gönderdi. Öte yandan Saadet Partisi il başkanlıkları da MİLKO kuruluşlarının koordinesinde yardım toplanması, TIR’ların gönderilmesi süreçlerini yürüttü.

Saadet Partisi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlıkları da bu süreçte önemli vazifeler üstlendi. Kadın kolları bütün ülke sathında yardım toplama organize etme faaliyetlerinde bizatihi görevler alırken, gençlik kolları teşkilatı mensupları da hem deprem bölgesinde hem de bulundukları illerde bu çalışmaları etkin bir şekilde yürüttü.

Anadolu Gençlik Derneği ve Millî Gençlik Vakfı (MGV), depremin ilk gününde Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü gençleriyle birlikte depremden etkilenen illerde kendilerine verilen alanlarda hızlı bir şekilde teşkilatlandı. Bu alanlarda gençler koordinasyonu hızlı bir şekilde sağlayarak milyonlarca vatandaşın başta sıcak yemek olmak üzere gıda, ısıtıcı ve kışlık kıyafet gibi yardım malzemelerini depremzedelere gönderdi. Felaketten en çok etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da çalışmalarını yürütmeye devam eden dernek, şehir merkezlerinin yanı sıra kurdukları sistemle koordinasyon merkezlerine gelemeyen binlerce depremzedeye de araçlarla ulaştı.

Avrupa’da 20’den fazla bölgede faaliyet gösteren Avrupa Gençlik Derneği, depremin ilk gününden itibaren kriz masası oluşturarak bölgeye yönelik yardım faaliyetlerini ele aldı. İlk etapta deprem bölgelerinde enkaza dönen binalardan vatandaşlarımızın çıkarılması için gönüllü olarak oluşturulan arama kurtarma ekipleri sevk eden Avrupa Gençlik Derneği, kış mevsiminin etkilendiği iller için ısıtıcı, battaniye ve en önemli ihtiyaç olarak görülen çadır ihtiyacının karşılanması için nakdi yardımlarda bulundu.

Kurulduğu günden bu yana mazlum coğrafyalarda yaptığı çalışmalarla adını duyuran Cansuyu Derneği, depremin ilk saatlerinde onlarca kişiden oluşan arama kurtarma ekiplerini hızlı bir şekilde bölgeye sevk etti. Onlarca kişiyi enkazdan kurtaran arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra yardım faaliyetlerine de başlayan dernek, depremden etkilenen 10 ilde kurduğu 12 afet lojistik merkezlerinde 4 bin gönüllü ile depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. TIR’larda ilk etapta gıda ve su gibi temel ihtiyaçları gönderen Cansuyu Derneği, depremin ilerleyen günlerinde ise gıda paketleri, kışlık kıyafetler, battaniye, jeneratör, ısıtıcı, odun ve kömür gibi yakacak malzemelerini bölgeye sevk etmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra afet lojistik merkezlerine gelen telefonlarda veya gönüllülerin belirlediği yardıma muhtaç hanelere de yardım malzemelerini ulaştırıyor.

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş adamları Derneği (YENİAD) başta Malatya ve Hatay olmak üzere deprem bölgelerinde insani yardım faaliyetlerine başladı. YENİAD, ilk olarak deprem felaketinden en çok etkilenen Antakya ilçesinde aşevi kurarak binlerce insanın günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya başlarken benzer bir çalışmayı Malatya’da da gerçekleştiriyor. Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu barınma, ısınma ve gıda ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran YENİAD, sahada 300’den fazla gönüllü ekiple yardım faaliyetlerini sürdürürken depremden etkilenen çocukların rehabilite edilmesi için de oyun alanları oluşturdu. Bunun yanı sıra çamaşırhaneler ve ütühaneler kuran dernek, böylelikle bölgenin temizlik ihtiyacının bir kısmını da karşılamış oluyor.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), deprem felaketinin ardından bölgede aksayan eğitim öğretim ile ilgili çalışmalar yaparken, il ve ilçe şubeleri ise deprem bölgelerinde görev almak üzere Anadolu Gençlik Derneği ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan koordinasyon merkezlerinde yapılan çalışmalarda gönüllüleriyle yer alırken, bölgenin ihtiyacı olan yardım malzemelerinin toplanmasında da çaba gösterdi.

Teknik Elemanlar Derneği’nin üyeleri ve yöneticileri de deprem bölgesine yönelik sürdürülen teknik çalışmaları yakından takip etti, ihtiyaç duyulan alanlarda gönüllü temin etti. Hasar tespiti için inşaat mühendislerini kanalize eden TEKDER, gönüllü ekipleriyle de yardım faaliyetlerini sahada iştirak ederek, milletin yardımına koştu.

Sahada yardım çalışmalarını yakından sürdüren Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) üyeleri, öte yandan da vatandaşın yaşadığı sıkıntıları gidermek için çalışma yürüttü. Depremzedelere manevi yönden psikolojik destek veren DİN-BİR-DER üyeleri, depremzede çocukların eğitimleriyle de ilgileniyor.

Evrensel Hafızlar Derneği de yaşanan afette hayatını kaybeden vatandaşlar için programlar düzenledi. “Yitirdiğimiz her can için bir hatim” kampanyası başlatan EHAD, hatim programlarını sürdürüyor.

Depremin yaşandığı bölgede yardımlarını aralıksız sürdüren MİLKO kuruluşları, bölgeden ayrılıp başka illere giden depremzedelere de hep beraber kucak açtı. Başta AGD ve İKEV olmak üzere bütün MİLKO kuruluşları, hem yurtlarını hem de gönüllerini depremzedeler açtı. Yurtlarında ve öğrenci evlerinde depremzedeleri misafir eden kuruluşlar, söz konusu vatandaşlarımızın her sıkıntısını da yakından takip edip çözümler üretmeyi sürdürüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı