Son Dakika

Narlight ile kültürel mirasımız ışıl ışıl

Aydınlatma sektöründe İzmir’de faaliyet gösteren Narlight firması, Türkiye’nin kültürel miraslarını ışıl ışıl aydınlatıyor.

KÜLTÜR SANAT 18.05.2023, 04:35
3
Narlight ile kültürel mirasımız ışıl ışıl
Narlight Ceosu Safa Narlı, markalaştıkları aydınlatma sektöründe ürün çeşitliliği ve pazar payı ile sektördeki eski firmaları bile geride bıraktıklarını kaydederek, “Genç, dinamik, enerjik, profesyonel ekibimiz ile Narlight kendisiyle yarışıyor” dedi.
Üniversite eğitimi için İzmir’e geldikten sonra aydınlatma sektöründe kurduğu Narlight  firmasıyla marka olmayı başaran ve sektördeki çok eski firmaları bile geride bırakan Narlight Firması CEO’su Safa Narlı, Efes Antik Kenti’nden Sümela Manastırı’na, Galata Kulesi’nden İzmir Saat Kulesi’ne Türkiye’nin kültürel mirasının aydınlatma projelerini gerçekleştirerek tarihsel mirasımıza ışık tutmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti. Işığın yaşam alanları için temel ihtiyaç olduğunu, insana güven ve konfor sağlamakla birlikte çevremizdeki güzellik ve estetiğinin keyfini çıkarmamızda bir araç olduğunu vurgulayan Narlı, “Narlight, şehirler, sokaklar, park bahçeler, yeşil alanlar, meydanlar, peyzaj alanları, konutlar, tarihi yapılar ve otellerin eşsiz bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Narlight, ışığın tasarımı ve üretimi konusunda uzmanlaşmış bir Türkiye şirketidir. Çeyrek asırdır içinde yer aldığı aydınlatma sektöründe yenilenerek çalışmalarına devam etmektedir. Çeşitli ürün gruplarıyla prestijli projelerin aydınlatma tercihi olmayı başarmıştır. Narlight, Türkiye ve dünya çapında en yüksek kalitedeki aydınlatma armatürlerinde mükemmelliğin sembolü olmayı hedeflemektedir. Her zaman yeniliği ve teknolojik araştırmaları yakından takip ederek bünyesindeki her bir birimiyle içselleştirmiştir. Yılların tecrübesiyle yoğrulmuş üretimini proje uygulama tecrübesiyle birleştirerek varlığını büyüyerek sürdürmektedir. Narlight, çevreyi güzelleştirmek ve geliştirmek için tasarlanmış estetik ürün grupları sunmaktadır. Bünyesindeki uzman tasarım ekipleri tarafından dizayn edilmiş çağdaş ürün serilerinin yanı sıra, şehir ve şehir merkezlerinin geleneklerinden türetilen klasik ürünlerde sunmaktadır” dedi.

Türkiye enerjide dışa bağımlı
Türkiye’nin enerjide çok büyük oranda dışa bağımlı olduğunu vurgulayan  Narlı, kendilerinin enerji tüketiminde yerli bir marka olmak için yola çıktıklarını kaydederek, “Led aydınlatma armatürleri hem dünyada hem Türkiye’de yaygınlaşmaya başladı. Bu ürünler tasarruf temelli çevre dostu ürünler olarak hayatımıza girmişti. Yanı sıra tüketimde çok ciddi tasarruflar sağlamakta. Uzun ömürlü ve led aydınlatma olarak 2014 yılında pazara giriş sağladık ve 2017 yılında ise Narlight firmamızı kurduk. Yıllık 900 bin adet armatür, 20 bin adet de aydınlatma direği üretim kapasitemiz bulunmaktadır. Kapasite kullanım oranlarımız armatür üretiminde yüzde 80, aydınlatma direğinde ise yüzde 70’tir” diye konuştu. Narlight’ın çok profesyonel, dinamik, enerjik bir ekibe sahip olduğunu ifade eden Narlı, “Uluslaraarası standartlara uygun sertifikalı üretim yapmaktayız. Ayrıca TSE’den 25 grupta 600 ürünümüz için ise belgelerimiz var. İç aydınlatmada yüzde 65,dış aydınlatma armatürlerinde ise yüzde 83 yerli malı belgemiz var. Ürünlerimiz patentli ve tasarım tescilli.  Gerek armatürlerimizde gerekse aydınlatma direklerimizde çok özgün tasarımlara sahibiz” diye konuştu.

Genç, dinamik, enerjik, profesyonel bir ekip
Ürünlerini dünyanın her yerinde kullanılabilecek kalitede üretme kabiliyetine ve potansiyeline sahip çok dinamik bir ekiple çalıştıklarını kaydeden Narlı, “Ürün çeşitliliğimiz ve pazar payımız ile bizden çok eski markaları bile kısa zamanda geride bıraktık. Galata Kulesi, Efes Antik Kenti, İzmir Saat Kulesi, Sümela Manastırı gibi tarihi değerlerimizi artık biz yerli ürünlerimizle aydınlatmaktayız. Daha önce tercih edilen yabancı markaların ülkemizdeki hegemonyasını da kırmış bulunuyoruz. Ve bundan Narligt olarak gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Narlight’ın çok önemli bir ihracat potansiyellerinin olduğuna da dikkat çeken Narlı, “Ciromuzun yüzde 40’ını yurt dışı ihracat potansiyelimizden sağlamaktayız. Bu yıl için yüzde 25’lik bir büyüme hedefi ortaya koymuş bulunuyoruz. Daha çok pazar payı alabilmek, yurt dışına açılabilmek için uluslararası fuarlara katılmaya ağırlık veriyoruz. Global pazarlarda ürünlerimizin tercih edilmesi, kabul görmesi bizleri ülkemiz adına çok memnun ediyor. İhracatçılara verilen desteklerden ciddi şekilde yararlanmaktayız. Bakü Tiflis Tav Havalimanının aydınlatmasını, Azerbaycan’da bir çok otel, park ve bahçe aydınlatmalarını gerçekleştirdik. Irak’ta yol ve cadde aydınlatmaları, Körfez ülkelerinde bir çok aydınlatma projede ürünlerimiz kullanılıyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika ülkeleri, Avrupa ve Amerika’ya ürünlerimizi gönderiyoruz. Türk üreticileri tüm dünyada söz sahibi oldular, pazar paylarını artırıyorlar. Girdi maliyetlerimiz onlardan düşük olduğu için çok rahat şekilde rekabet edebilecek bir ortama sahibiz” açıklamasını yaptı.
FOTO: Narlight Firması CEO’su Safa Narlı
FOTO: Narlight Türkiye’nin kültürel mirasına damga vuran Galata Kulesi, İzmir Saat Kulesi gibi mekanları aydınlatan ürünleriyle fark oluşturuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı