Rusya, Karadeniz'de ABD İHA’sını düşüren pilotları ödüllendirdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Karadeniz'de ABD'ye ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürülmesine neden olan Rus savaş uçaklarının pilotlarını cesaret nişanı ile ödüllendirdi.

GÜNDEM 22.03.2023, 20:45
2
Rusya, Karadeniz'de ABD İHA’sını düşüren pilotları ödüllendirdi
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şoygu'nun Ukrayna'da gerçekleştirilen "özel askeri operasyon"da görevini başarıyla yerine getiren askerlere " altın yıldız" ve "cesaret" nişanı verdiği belirtildi. ABD'ye ait MQ-9 tipi İHA, geçici durum alanı sınırlarını ihlal etmesi nedeniyle Su-27 uçaklarının müdahalesi sonucu düşürülmüştü.
Bakanlık, açıklamasında, "Özel askeri operasyon nedeniyle ilan edilen geçici durum alanı sınırlarının ihlal etmesini engelleyen Su-27 uçaklarının pilotları cesaret nişanı ile ödüllendirildi" ifadesine yer verdi. Ayrıca, Bakan Şoygu'nun her iki pilota nişan taktığı görüntüleri de servis edildi.
Karadeniz'deki bu olay, Rusya ve ABD arasındaki gerginliği daha da artırdı. ABD, İHA'nın uluslararası hava sahasında uçtuğunu ve düşürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Ancak Rusya, İHA'nın geçici durum alanı sınırlarını ihlal ettiğini savundu.
Rusya, son zamanlarda Karadeniz'deki askeri faaliyetlerini artırmış ve Batı ülkeleriyle gerilimi tırmandırmıştı. Bu olay, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti ve taraflar arasındaki çekişmelerin sürmesine neden oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı