Son Dakika

Salmonella bakterisi nedeniyle Ferrero'ya polis baskını!

Salmonella bakterisi nedeniyle Ferrero'nun Lüksemburg'daki genel merkezi ile Ferrero Trading Lux ve SARL Ferrero Management Services şirketlerine ait binalara polis, baskın düzenledi.

DÜNYA 10.06.2022, 08:55
Salmonella bakterisi nedeniyle Ferrero'ya polis baskını!
Salmonella bakterisi nedeniyle Ferrero'nun Lüksemburg'daki genel merkezi Ferrero International ile Ferrero Trading Lux ve SARL Ferrero Management Services şirketlerine ait binalara polis, baskın düzenledi.
Çikolata üreticisi Ferrero'nun Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikasında ortaya çıkan salmonella bakterisiyle ilgili soruşturma kapsamında şirketin Lüksemburg'daki genel merkezi Ferrero International ile Ferrero Trading Lux ve SARL Ferrero Management Services şirketlerine ait binalara polis, eş zamanlı baskın düzenledi.
Lüksemburg Savcılığı'nın verdiği bilgiye göre, polis ekipleri, Ferrero şirketine ait merkezlerde yapılan aramalar sırasında çok sayıda belge ve bilgisayar ekipmanlarına el koydu.
Öte yandan şirketin satışları, Salmonella bakterisi nedeniyle yüzde 40 azaldı.
BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre, Avrupa, ABD ve Kanada'da şu ana kadar Kinder çikolata ürünlerine bağlı doğrulanmış 423 Salmonella vakası saptandı.
En fazla vaka İngiltere'de görüldü. İngiltere'de 122, Fransa'da 118, Belçika'da 52, İsviçre'de 48 ve Almanya'da da 30 kişiye Salmonella bakterisi bulaştı.
Çoğunluğu çocuklardan oluşan hastaların yüzde 40'ı hastaneye yatırılmak zorunda kaldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı