Trendyol ınfluencer nedir? Trendyol ajansına başvuru

Instagram gibi popüler sosyal medyada tanınmış hesaplar tarafından Trendyol linklerinin paylaşılması kapsamında olan program; Trendyol Affiliate Sistemi’dir. Bu

AİLE 08.11.2022, 08:35
3
Trendyol ınfluencer nedir? Trendyol ajansına başvuru
Instagram gibi popüler sosyal medyada tanınmış hesaplar tarafından Trendyol linklerinin paylaşılması kapsamında olan program; Trendyol Affiliate Sistemi’dir. Bu program dahilinde sosyal medya hesapları üzerinden ürün linklerinin paylaşımı yapılmakta ve sonrasında satılan ürünler üzerinden belirli bir miktar komisyon kazanılmaktadır. Diğer bilinen ismiyle Trendyol Affiliate sistemi; Trendyol influencer olarak da tanımlanabilir ve Trendyol influencer başvuru yapmak için bir influencer ajansından destek alabilirsiniz.
Influencerlık; sosyal medya platformlarında sevilen ve geniş kitlelere hitap eden kullanıcıların, ürün tanıtımı yaparak markalarla iş ortaklığı kurmasıdır. Sosyal medya araçları ile takibi mümkün olan hedef kitle kategorileri ile paylaşımların hangi yaş, bölge, cinsiyet ya da meslek grubuna hitap ettiği belirlenebilmektedir.
Bu özellikler sayesinde hedef kitle için doğru hesaplardan doğru gönderiler ile reklam sunmak kolaylaştırılmaktadır. Influencer mesleği de burada devreye girerek markaların tanıtımını doğru hedef kitleye sunmaktadır. Trendyol harici iş birliklerinde çoğu zaman marka ve influencer arasındaki bağlantıyı bir influencer ajansı kurmaktadır. 
Bilgi: Influencer ajansına başvuruda bulunmak için Biselfy.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Trendyol üzerinden yapılan Trendyol influencer iş birliği ile Trendyol üzerinde bulunan ürünlerin pek çok farklı kullanıcıya ulaştırılması amaçlanmaktadır. Satış stratejisi olarak çok yönlü bir sistem dahilinde değerlendirilen influencer marketing iş modeli satıcılar ve kullanıcı hesaplar için avantajlı görülmektedir. Sosyal medya üzerinde yüksek sayıda takipçi miktarı bulunan hesapların sahipleri, ürün tanıtımları ile Trendyol ürün ya da koleksiyon tanıtımlarını yapabilmekte ve bu sayede günlük ortalamada oldukça yüksek sayıda bir trafik oranına erişilmesi sağlayabilmektedirler.
Son zamanlarda öne çıkan satış ve pazarlama stratejilerinden olan influenceriş birliği iş modülü, sosyal medyanın gücünü gösteren bir yöntemdir. Milyonlarca kullanıcının gün içerisinde ziyaret ettiği sosyal medyada ürün tanıtımları ile organik trafik sağlanabilmekte ve sitelere ziyaret oranı arttırılabilmektedir. Trendyol da bu satış pazarlama stratejisini tercih ederek etkin şekilde kullanan siteler arasında yer almaktadır.

Trendyol influencer başvuru yapabilmek için bazı şartları sağlamak gerekmektedir

Trendyol influencer konusunda iş birliği sistemine dahil olmak için Trendyol Affiliate sistemi üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Affiliate sistemi ile ünlü hesaplardan paylaşılan gönderi/story link üzerinden ürün tanıtımı yapılmaktadır. Ancak bu sisteme dahil olabilmek için etkileşim ve organik takipçi sayısının alt sınırlarının üzerinde olmak gerekmektedir.
Sürece dahil olabilmek için ortalama 7 ile 10 gün aralığında değişen bir süre gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra sistem üzerinden gerekli koşullar sorgulanmakta ve şartları sağlayan hesap sahiplerine dönüş yapılmaktadır. İş birliğinin aktifleştirilmesinin ardından satıcı/ortak/tüketici modüllerinden bir sınıflandırma yapılmaktadır. 
Influencer olarak başvuru yapmadan önce tanımlamayı öğrenmek için influencer ne demek adlı Biselfy.com bilgi kaynağını inceleyebilirsiniz.

Trendyol ile influencer olarak çalışmak için bir şirketiniz olmalı veya bir ajans ile çalışmalısınız. Influencer ajansı arayışınız bulunuyorsa, Biselfy.com’u ziyeret ederek başvurada bulunabilirsiniz. 
Satışlardan %15 komisyon alınmaktadır. Elektronik ürünlerde ise komisyon %2’dir. Ancak, piyasaya yeni giren bir marka örneğin %20 komisyon da teklif edebilmektedir. Bu miktar, markaların kendilerine has yaklaşımları ile belirlenebilmektedir. Tekil ürünler için link oluşturulabildiği gibi koleksiyon oluşturarak da link paylaşmak mümkündür.
Trendyol influencer iş birlikleri ile sunulan avantajlar;

Kaynak: Biselfy.com Trendyol Influencer programının resmi iş ortağıdır. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı