Uzun Mehmet Camii bugün ibadete açılıyor

Zonguldak’ın yeni simgelerinden olan Uzun Mehmet Camii, bugün ibadete açılıyor.

KÜLTÜR SANAT 04.06.2021, 04:35
7
Uzun Mehmet Camii bugün ibadete açılıyor
Adını 1829 yılında taş kömürünü bulan Uzun Mehmet’ten alıyor. Zonguldak’ın yeni simgelerinden olacak cami bugün ibadete açılıyor. 6 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Cuma namazının ardından tören gerçekleştirilecek.

Her biri 72 metre uzunluğunda 4 minare ve 22 kubbeye sahip caminin girişinde, mermer üzerine işlenmiş kentin sembolü olan kömürle Arapça “Ya Allah” hat yazısı yer alıyor. Eksi birinci katına 8 bin metrekare genişliğinde 200 araçlık otoparkın yanı sıra 81 abdesthane yapılan camide, engelli ve yaşlıların kolay erişebilmesi için ikisi engelliler için olmak üzere toplam 6 asansör bulunuyor. İnşaatı tamamlanan ve ses denemeleri yapılan caminin yanında yer alan çocuk parkları, bisiklet ve gezi yolu, basketbol sahası gibi sosyal alanlar da ilgi çekiyor. Kentin çehresini değiştirecek cami, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

*İhtişamıyla görenleri kendine hayran bırakan caminin temeli 2018 yılında atıldı. Ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle inşaatı durmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tekrar ihale edilen camideki çalışmalar sona erdi. Uzun Mehmet Camii, kentin en büyük kapasiteli ibadethanesi olma özelliği taşıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı