“Aç olanları siz doyurun!”

TBMM’de AK Parti ve İYİ Parti haftalık grup toplantılarında, gündem suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ve ekonomide yaşanan durum oldu.

GÜNDEM 10.06.2021, 04:35
20
“Aç olanları siz doyurun!”
Muhalefetin ekonomiye yönelik açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, “Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp konuşanlara. Durmadan hep iftira. Neymiş? Millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin” derken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise Erdoğan’ın, “Çevre bizim işimiz” sözünü hatırlatarak, “Şayet Erdoğan’ın çevreciliği de ekonomistliği gibiyse milletçe büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), AK Parti ve İYİ Parti haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, muhalefetin partisine ve kendisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Erdoğan’ın “çevreciyim” açıklamasının ardından çevre konusunda “endişeli” olduğunu söyledi.
Muhalefet parti liderlerinin ekonomide yaşanan sıkıntılara yönelik açıklamalarını eleştiren Erdoğan, “Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp konuşanlara. Durmadan hep iftira. Neymiş? Millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Bütün bu sürecin içerisinde tüm imkanlarımızı seferber ederek bunları yaptık. Nankörlük parayla değil. Nankörlüğe devam ediyorlar. Milletimizden gayet güzel haberler alıyoruz ama bunlar çıkmış millet aç diyor. Rizeliyim. Trakya’dan bütün şu andaki, oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki. Vatandaşlarımızın sağlığını titizlikle kurarken ülkemizin ekonomik görünümüne halel getirmeye önem verdik” ifadelerini kullandı.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarına isim vermeden değinen Erdoğan, AK Parti’yi ısrarla kirli senaryoların içine yerleştirme gayretlerini kabul etmediklerini söyledi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, “Lağım çukuru patladı” açıklamasına tepki göstererek, “Lağım çukuru denen iftiraların ancak kendini oraya layık görenlerin işidir.  Milletten umutlarını kesenler şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar” dedi. Kanal İstanbul çalışmalarına başlayacaklarını belirten Erdoğan, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı