AGD’den kardeşlik mesajı

Bursa’daki futbol maçında yaşanan istenmeyen olaylar ve söylemlerden sonra Anadolu Gençlik Derneği, çok anlamlı bir çalışmaya imza attı.

GÜNDEM 08.03.2023, 04:35
3
AGD’den kardeşlik mesajı
 AGD, Bursa ve Diyarbakır şehirlerini kardeş şehir ilan ederek, ortak online şube başkanları toplantısına imza attı.
Bursa’daki futbol maçında yaşanan istenmeyen gösteriler gündeme geldi. Gösterilerin ardından birçok siyasi de açıklamalarda bulunurken, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), anlamlı bir çalışma ile gösterilere karşı kardeşlik çağrısında bulundu. Anadolu Gençlik Derneği (AGD), tarafından online olarak gerçekleştirilen Diyarbakır Şube yönetimi ve Bursa Şube yönetiminin bir araya geldiği “Kardeşlik Buluşması” toplantısı “Tek Çözüm Kardeşliktir” başlığı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Bursa ve Diyarbakır kardeş şehir ilan edilirken, toplantıda kardeş şehirler arasında bağları güçlendirecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunulduğu ifade edildi.

Futbol maçında yaşananlara ilişkin açıklamada bulunan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, kardeşlik çağrısında bulunarak, maç sırasında istenmeyen görüntülerin ve olayların yaşandığını belirtti. Turhan, “Spor, dostluk ve kardeşlik içindir. Yaşanan olayların derhal son bulması, saldırıda bulunanların adli makamlar önünde ceza alması ve kardeş şehirlerin bir araya getirilip, kenetlenmesi gerekmektedir. Bu öncelikle yetkili makamların, sonrasında hepimizin vazifesidir. Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki; ırkçılığın kimseye faydası yoktur. Tek çözüm kardeşliktir!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı