AKOM'dan İstanbul için uyarı: Sabaha kadar sürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'de (AKOM), İstanbul için saat vererek uyardı.

GÜNDEM 27.06.2022, 21:35
5
AKOM'dan İstanbul için uyarı: Sabaha kadar sürecek!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul genelinde bu akşamdan itibaren fırtına uyarısında bulunarak vatandaşlara acil durumlar dışında dışarı çıkmayın dedi. Sabaha kadar etkili olacağı açıklanan kuvvetli fırtınaya sağanak yağışların da eşlik edeceği belirtildi.
BU GECE BAŞLAYACAK YARIN SABAHA KADAR DEVAM EDECEK
AKOM'un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, bu akşam saat 17.00'den itibaren il genelinde yer yer kuvvetli rüzgar ve yağış geçişleri yaşanması bekleniyor.Yarın sabaha kadar etkili olacağı tahmin edilen yağışlar konusunda vatandaşların dikkatli olması ve tedbirlerin alınması istendi.
Öte yandan İstanbul'da hava sıcaklıklarının hafta boyunca 26 ile 30 derece aralığında olması öngörülüyor.
KIRMIZI KODUN ANLAMI: HAYATİ TEHDİT
Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.
TURUNCU KODUN ANLAMI: HASAR VE KAYIPLAR OLUŞABİLİR
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.
SARI KODUN ANLAMI: ŞARTLARDAN ETKİLENEBİLİRSİNİZ
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların, Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun'un batısında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISIYağışların, Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların perşembe gününe kadar sürmesinin beklendiğini açıkladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı