Akyol'dan AKP'ye eleştiri yağmuru! Türkiye parti devleti değil...

‘Hudut namustur' yazılı pankart asan 6 üniversiteli genç gözaltına alınmış,“halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla karşı karşıya kalmışlardı. Taha Akyol'dan tepki geldi.

GÜNDEM 22.08.2021, 10:55
13
 Akyol'dan AKP'ye eleştiri yağmuru! Türkiye parti devleti değil...
İstanbul'un çeşitli noktalarına, Türkiye'ye yapılan düzensiz göç ve mülteci alımına karşı tepkilerini göstermek için ‘Hudut namustur' yazılı pankart asan 6 üniversiteli genç gözaltına alınmasına bir tepki de Karar gazetesi yazarı Taha Akyol'dan gedi.
 Akyol, "Hudut namustu" pankartı asanların gözaltına alınmasına ilişkin olarak, "Türkiye 'parti devleti' olmadığına göre, polis ve savcının iktidar partisinin politikasına göre değil, kanunlara, hukuk devleti ilkelerine göre davranması gerekir." düşüncesini dile getirdi.
Akyol yazısında, "İktidar, ellerine sapan taşı almayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine 'terörist' diyebildi. Polis gözaltılar yaptı. Yargı tutukladı, tahliye etti. Yine '128 Milyar dolar nerede?' afişlerine 'devlet'in davranışı… Vali ve savcılar seferber oldu. Bu afişler hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret diye gülünç soruşturmalar açıldı, gözaltılar yapıldı… Ve 'hudut namustu' afişleri…Aynı şekilde polis müdahale etti. Bu afişleri asanlar Terör Şubesi tarafından gözaltına alındı, sorgulandı, telefonlarına el konuldu. Afişi asan gençlerden biri dün evinin önünde zorbaların saldırısına uğradı! Gözaltılar, tutuklamalar, sorgular, sonra tahliyelerle gözdağı verme politikasıdır bunlar. Türkiye “parti devleti” olmadığına göre, polis ve savcının iktidar partisinin politikasına göre değil, kanunlara, hukuk devleti ilkelerine göre davranması gerekir." ifadesini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı